Για 8η συνεχή χρονιά, το Mercedes-Benz Unimog απέσπασε τον τίτλο του «Off-road vehicle of the Year 2012» στην κατηγορία ειδικών οχημάτων από το περιοδικό «Off-Road».

Παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός στην ειδική κατηγορία των εκτός- δρόμου οχημάτων είναι έντονος και περιλάμβανε 143 οχήματα από 40 κατασκευαστές, το Mercedes-Benz Unimog δεν είναι το παραμικρό πρόβλημα να επικρατήσει με το σημαντικό 34,3% των ψήφων από τις πολλές δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες του έγκυρου περιοδικού «Off-Road» που συμμετείχαν στην έρευνα.

Από τις 3 Ιουνίου 1951 που πρωτοπαρουσιάστηκε, έχουν περάσει έξι δεκαετίες ωστόσο το Mercedes-Benz Unimog εξακολουθεί να αποτελεί έναν θρύλο στα εκτός δρόμου οχήματα καθώς και μια ιδανική επιλογή σε εξαιρετικά δύσκολες εφαρμογές όπως είναι η αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασώδεις ορεινές περιοχές κ.ά.

\"http://www.autotritipro.gr/jpg/pro/390/NEWS/mbunimogoffroad1.jpg\"

Με σειρές οχημάτων όπως τα U4000 και U5000 (που παράγονται στο εργοστάσιο του Wurth από το 2002), η γκάμα του Unimog έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά ενός δυναμικού και σκληροτράχηλου οχήματος που μπορεί να κινηθεί –στην κυριολεξία- παντού. Παράλληλα από το 2008, η Mercedes-Benz προσφέρει και μια πιο μικρή σε διαστάσεις έκδοση του μοντέλου, το U20.

(autotritipro)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook