Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εξέφρασε την εκτίμηση πως «οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου δεν θα γίνουν "Νενέκοι", δίνοντας τις υπογραφές τους στο Eurogroup» και πως «τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο δεν θα ενδώσει».

«Τώρα, το Eurogroup δουλεύει και ζητάει υπογραφές, να γίνουν οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου "Νενέκοι". Εγώ δεν το νομίζω. Έχω πλείστες επιφυλάξεις, πως ο ένας εκ των δύο δεν θα ενδώσει», ανέφερε.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, παραλληλίζοντας τις συγκρούσεις των οργανωμένων οπαδών με τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας και εκφράζοντας την ανησυχία του για το ενδεχόμενο επαναστατικής έκρηξης.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τις προχθεσινές καταστροφές στην Αθήνα, «πρόβα τζενεράλε, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς από τις νοητικές διαδρομές των κυβερνώντων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν καν να σκεφτούν να αναβληθεί ο αγώνας Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ώστε να απεγκλωβιστούν δυνάμεις της Αστυνομίας και να χρησιμοποιηθούν στο κέντρο».

Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι «ενδεχόμενο χρεοκοπίας το 2012 δεν υπάρχει» και επισήμανε ότι «με εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία δεν γίνεται. Εμένα δεν με φοβίζει η χρεοκοπία, αλλά η επαναστατική έκρηξη, η εξέγερση».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπενθύμισε, επίσης, την παλαιότερη πρότασή του για προσφυγή στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να λειανθούν οι αξιώσεις του Μνημονίου. Κάτι που, ωστόσο, δεν συνέβη.

(protothema.gr)