Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης στη λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου, όταν οι υπάλληλοι του Δήμου θέλησαν να εισπράξουν το αντίτιμο για τα δημοτικά τέλη από τους παραγωγούς και τους εμπόρους.

Ο λόγος ήταν ότι οι παραγωγοί είχαν λάβει πριν από λίγες ημέρες απόφαση στη Γενική τους Συνέλευση να μην ξαναπληρώσουν το ποσό των 8 ευρώ ανά θέση, εάν δεν παρθεί νεότερη απόφαση από το Δημοτικό συμβούλιο για μείωση του ποσού.

Και αυτό γιατί, όπως επικαλούνται οι εκπρόσωποι των παραγωγών από πέρυσι τον Ιούλιο έχουν αποστείλει 3 έγγραφα στο Δήμο για το ίδιο θέμα χωρίς να λάβουν ποτέ απάντηση. Μάλιστα στο τελευταίο με αρ. πρωτ.30/10-01-2012 αναφέρουν μεταξύ άλλων: « Ζητούμε να τροποποιηθεί η απόφαση που ισχύει ως σήμερα και να παραταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ωράριο λειτουργίας των λαϊκών αγορών έως και τη 14:30μ.μ..

Παράλληλα, σας ενημερώνουμε για δεύτερη φορά ότι το δημοτικό τέλος των 8€ είναι αρκετά υψηλό, σημειωτέον ότι είμαστε σε ιδιωτικό χώρο και επιβαρυνόμαστε και με τίμημα των 4€ στο παρκινγκ. Σε καμιά λαϊκή ανά την επικράτεια, δεν εισπράττει Δήμος τέτοιο τέλος, το ζητήσαμε και από το Δήμο Σητείας και η ανταπόκριση στη μείωση ήταν άμεση».

Μετά την αδιαφορία, που οι ίδιοι αναφέρουν, του Δήμου στο δίκαιο αίτημά τους, δεν κατέβαλαν σήμερα το πρωί τα 8 ευρώ με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εντολή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κο Σγουρό, να τηρηθούν τα νόμιμα που αυτό μεταφράζεται με πρόστιμο 500 ευρώ για τον καθένα. Για να προχωρήσει όμως η διαδικασία έπρεπε να δοθούν τα προσωπικά στοιχεία του καθενός. Αυτό αρνήθηκαν να το κάνουν οι παραγωγοί στη Δημοτική Αστυνομία που κατέφθασε αλλά και στην ομάδα Δ.Ι.Α.Σ με συνέπεια εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών να βρεθούν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Νικολάου για να λογοδοτήσουν για την άρνησή τους.

Μετά από αυτό οι παραγωγοί καταγγέλλουν το δήμο ότι εδώ και 8 μήνες θα έπρεπε να είχε δώσει λύση στο θέμα και όχι να φτάσει το θέμα εκεί. Ενισχύοντας τη θέση τους τονίζουν πως ουδέποτε αυτά τα χρήματα λειτούργησαν ανταποδοτικά, τόσα χρόνια που τα δίνουν, αντιθέτως έδωσε ο Δήμος σακούλες απορριμμάτων στον πρόεδρο κ. Σαμπροβαλάκη να τις μοιράσει ο ίδιος στους παραγωγούς! Ιδιαίτερη σημασία, έχει και το γεγονός ότι επιπλέον δίνουν και 4 ευρώ ο καθένας ημερησίως γιατί καταλαμβάνουν ιδιωτικό πάρκινγκ, όπου είναι και ο χώρος της λαϊκής!

Από την πλευρά του ο Δήμος με τον εκπρόσωπό του Κ. Σγουρό, αναφέρει ότι περιμένει επιστολή και από τους εμπόρους της λαϊκής που δεν έχουν σωματείο, γι΄ αυτό έχουν καθυστερήσει. Σημειωτέον ότι οι έμποροι πληρώνουν 20 ευρώ έκαστος έχοντας και οι ίδιοι καταθέσει σχετικό αίτημα από πέρυσι το Μάρτιο.

Τελικά μετά από πολλές πιέσεις, ο κ. Σγουρός δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα το φέρει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να δοθεί και η λύση.

(radiolasithi.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook