\”Το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα έχουμε συνολική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη\” δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί.

Ερωτώμενος σχετικά από τους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε ότι η μέθοδος καύσης των απορριμμάτων έχει εγκαταλειφθεί οριστικά και εξετάζονται μέθοδοι που σαφώς είναι φιλικοί προς το περιβάλλον.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα λύσουμε το μεγάλο αυτό θέμα, και ήδη έχουμε συνεργαστεί πάρα πολύ καλά με τους δημάρχους του νησιού, τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Γιάννη Κουράκη αλλά και με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάση Καρούντζο».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι το αργότερο στις αρχές Μαρτίου «θα έχει γίνει τροποποίηση στον περιφερειακό σχεδιασμό και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχουμε την ένταξη των έργων που προβλέπονται για την οριστική λύση για τη διαχείριση των αποβλήτων του νησιού.

 Όσον αφορά στους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους αυτοί είναι διασφαλισμένοι και μαζί με την αρμόδια επιτροπή που έχουμε συστήσει θα ανακοινωθεί οριστική λύση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook