Το έργο που έχει επιτευχθεί το τελευταίο τρίμηνο παρουσίασε στα μέλη της την προηγούμενη εβδομάδα , σε εκδήλωση που έγινε στα Χανιά, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, η οποία εκπροσωπεί το 85% των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής,

Παρά τους λίγους μήνες της λειτουργίας της,αξίζει να επισημανθεί πως  η Ένωση κλήθηκε να διαχειριστεί σοβαρές υποθέσεις κρίσης, όπως η υπόθεση με τα “Συμβόλαια Τουριστικών Πρακτορείων σε Δραχμές”, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης μίας δυνατής και ενωμένης Ένωσης, η οποία θα μπορεί να συμβάλει σε αποφάσεις καθοριστικές όχι μόνο για τα ξενοδοχεία της περιοχής, αλλά και για το γενικό συμφέρον του τόπου. Ως παράδειγμα, μπορεί να αναφερθεί η συμβολή της στην αποκατάσταση των τουαλετών στο αεροδρόμιο των Χανίων ή την προσπάθεια συγκέντρωσης ιματισμού για ανέργους και τροφίμων για συσσίτια, τονίζοντας έτσι τον κοινωνικό της ρόλο.

\"\"

“Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων συμβάλει στην προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας με απώτερη αποστολή την ευημερία του τόπου μας. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός είναι ένα όχημα ανάπτυξης και οικονομικής ανόδου, και στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε την σωστή λειτουργία του. Η περιοχή μας είναι απόλυτα τουριστική και έχει πάρα πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Αυτές τις δυνατότητες θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αναδείξουμε”
, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μανώλης Γιαννούλης.

Σημειώνεται πως η Ένωση Ξενοδόχων συνεργάζεται με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης για τη σωστή προώθηση του τουρισμού, συμβάλει στη σύσταση “Εταιρείας Τουρισμού Κρήτης”, σε συζητήσεις με νέες αεροπορικές εταιρείες, είτε για πτήσεις χαμηλού κόστους, είτε για ναυλωμένες πτήσεις, και βέβαια συμμετέχει σε εκθέσεις του εξωτερικού για την προβολή του τουρισμού, και την προσέλκυση τουριστών. Επίσης, συνεργάζεται με όλους τους βασικούς φορείς της χώρας για τον τουρισμό όπως ο ΣΕΤΕ, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΠΟΞ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, και το Οικονομικό Επιμελητήριο, και την Περιφέρεια Κρήτης.

\"\"

Με στόχο την ενημέρωση των μελών της, η Ένωση στην εκδήλωση που πραγματοποίησε τη προηγούμενη εβδομάδα, κάλεσε εξειδικευμένους ανθρώπους του τουρισμού, οι οποίοι παρουσίασαν καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως “Τουρισμός και Οικονομική Κρίση” από τον αναπλ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Δημήτρη Λαγό, “Οι τάσεις του Παγκόσμιου Τουρισμού” από τη δημοσιογράφο του TravelDailyNews κα Βίκυ Καραντζαβέλου, “Social Media Marketing”, από τον διευθυντή της Travel Media Applications κ. Θεόδωρο Κουμέλη, “Παρουσίαση της Booking.com” από τον κ. Γιάννη Ζαφειρόπουλο, και τέλος το θέμα “Ιατρικός Τουρισμός” από τον κ. Άκη Ουραϊλίδη από το κέντρο Αιμοκάθαρσης “Ιατός”, που λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο στα Χανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook