Τα ζυγωματικά είναι από εκείνες τις κινήσεις που χρησιμοποιούν οι make up artist για να πετύχουν ένα φρέσκο, νεανικό και λαμπερό. Το ρουζ μας λοιπόν είναι ο καλύτερός μας φίλος.

Μερικά tips μπορούν να σας εξασφαλίσουν ένα άριστο αποτέλεσμα:

Χαμογέλα!
Βρίσκεστε στον καθρέφτη σας και επιμελείστε το πρωινό σας μακιγιάζ. Αφού λοιπόν καθαρίσετε και ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας, τότε κάντε άλλη μια απλή κίνηση: πάρτε το μεγάλο πινέλο, ειδικό για το ρουζ, χαμογελάστε και απλώστε το με κυκλικές κινήσεις στο σημείο που σχηματίζονται τα μήλα.

Τα έχει τα χρονάκια του;
To ρουζ σε μορφή πούδρας δεν είναι αιωνόβιο. Ενδέχεται μάλιστα μετά από περίπου δύο χρόνια να έχει αυτή την πιο λιπαρή επιφάνεια και να μην απλώνετε καλά. Αυτό έχει να κάνει με τη φυσική λιπαρότητα του προϊόντος που πια έχει περάσει στο ίδιο το ρουζ. Εγώ μόλις παρατηρώ κάτι τέτοιο, φροντίζω άμεσα να το αντικαταστήσω.

 Δώστε έμφαση
Για να τονίσετε τα ζυγωματικά σας χρησιμοποιήστε ως βάση ένα ρουζ σε πιο μπεζ απόχρωση και από πάνω μια πιο ζωηρή. Αποφύγετε την υπερβολική ποσότητα!

 Βάλτε ένα όριο
Ποτέ μην απλώνετε το ρουζ μέχρι τους κροτάφους. Σταματώ εκεί που τελειώνει η καμπύλη των ζυγωματικών. Διαφορετικά το αποτέλεσμα είναι λίγο αφύσικο, δε συμφωνείτε;

 H σωστή απόχρωση
Σημαντικό και καμιά φορά το ξεχνάμε. Για ένα άψογο αποτέλεσμα λάμψης το ρουζ μας πρέπει να προσομοιάζει με το χρώμα των χειλιών μας (λίγο πιο τονισμένο!).

 Για τις πρωινές ώρες
Χρειάζεται λίγο προσοχή. Συχνά είμαστε φουριόζες και επιλέγουμε στην τύχη. Δεν είναι όμως έτσι. Οι make up artist συμβουλεύουν πάντα φυσικές αποχρώσεις του ροζ και ροδακινί-μπεζ ρουζ. Μόνο για το βράδυ επιλέξτε πιο ψυχρές αποχρώσεις και τονίστε τα με προϊόντα λάμψης και πούδρες με ιριδίζοντα στοιχεία.

 Αγαπημένο μπρόνζερ
Συμφωνώ ότι το μπρόνζερ μπορεί να τονίσει τα μήλα μας και μπορούμε να το έχουμε στο νεσεσέρ μας όλο το χρόνο. Αποφύγετε όμως α. Την υπερβολική ποσότητα β. τις έντονα πορτοκαλί πούδρες μπρόνζερ.

Αγαπημένο επαγγελματικό tip: πριν απλώσετε το ρουζ σας ταμπονάρετε ελαφρώς την επιδερμίδα σας με ένα χαρτομάντιλο. Έτσι το ρουζ θα απλωθεί σε μια εντελώς λεία επιφάνεια και θα είναι πολύ πιο λαμπερό.

(jenny)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook