To νέο της πρωτότυπο μοντέλο με ονομασία Disco Volante 2012 Concept ετοιμάζει η πολύ…ιδιαίτερη Carrozzeria Touring Superleggera προκειμένου να το παρουσιάσει σε λίγες ημέρες στη Γενεύη.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο μοντέλο αναμένεται να προστεθεί στην ιδιαίτερη γκάμα του «ψαγμένου» ιταλικού οίκου Carrozzeria Touring Superleggera. Πρόκειται για το Disco Volante 2012 που θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης σε λίγες ημέρες. Οι παλαιότεροι από εσάς και φανατικοί των ιταλικών αυτοκινήτων πιθανόν να θυμάστε τη θρυλική Alfa Romeo C52 Disco Volante. Η αισθητική του νέου πρωτότυπου βασίζεται κατά πολύ στο ιστορικό μοντέλο της Alfa Romeo το οποίο φαίνεται πως συνδυάζει με επιτυχία ρετρό στυλ και μοντέρνο δυναμισμό.
\"\"
Η Alfa Romeo Disco Volante του 1952 αποτελεί ακόμα πηγή έμπνευσης για τους κατασκευαστές.

Όπως τονίζεται από πλευράς Carrozzeria, το νέο concept βασίζεται σε αμάξωμα πλήρως φτιαγμένο από ανθρακονήματα και άλλα επιμέρους στοιχεία αλουμινίου, με την κατασκευή να πραγματοποίεται χειροποίητα. Επίσης τονίζεται ότι χάρη στο ιδιαίτερο σχεδιαστικό στυλ που ενσωματώνει, έχει επιτευχθεί αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας μόλις 0,25Cd, νούμερο πολύ χαμηλό που δημιουργεί συνθήκες για χαμηλές καταναλώσεις.

To αν αυτό βέβαια είναι εφικτό είναι άλλη ιστορία…αφού κάτω από το καπό του φιλοξενεί ένα θηρειώδες μοτέρ V8 4,7 λίτρων με ισχύ 450 ίππων.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook