Ο Γιάννης Συγγελάκης θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην αναμέτρηση της Κυριακής (19/2) ανάμεσα στον Α.Ο. Χανιά και τον Απόλλωνα, η οποία θα γίνει στις Μουρνιές.
Ο παλαίμαχος Χανιώτης τερματοφύλακας που αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία και στις δύο αυτές ιστορικές ομάδες θα βραβευθεί από τη διοίκηση του ΑΟΧ, στο παιχνίδι με την \”Ελαφρά Ταξιαρχία\” τη φανέλα της οποίας φόρεσε στην Α\’ Εθνική, κλείνοντας μάλιστα κι εκεί την καριέρα του.
Διαβάστε το αφιέρωμα για τον Συγγελάκη, που υπάρχει στο επίσημο σάιτ του Α.Ο. Χανιά:
Ήταν ο απόλυτος τερματοφύλακας. Ψηλός, γεροδεμένος, καθοδηγητής της άμυνας, ενέπνεε εμπιστοσύνη, διορατικός, με εξαιρετική έξοδο, κέρβερος κάτω από τα γκολπόστ και με ρεφλέξ που θα ζήλευαν πολλοί σύγχρονοι γκολκίπερ, ένας πραγματικός ιπτάμενος που καταγράφηκε στην ποδοσφαιρική ιστορία ως ο μεγαλύτερος Χανιώτης τερματοφύλακας όλων των εποχών. 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στο απόγειο της δόξας του, το 1973, πήρε μεταγραφή από τον Α.Ο. ΧΑΝΙΑ σε μία ομάδα με τεράστια ιστορία και πολλές περγαμηνές, τον – σημερινό αντίπαλο του ΑΟΧ – Απόλλωνα Αθηνών στην Α’ Εθνική και έγινε ο δεύτερος συντοπίτης μας στην ιστορία του Χανιώτικου ποδοσφαίρου (ο πρώτος ήταν ο Στέλιος Μπραουδάκης που μεταγράφηκε το 1960 από την Ατλαντίδα στον Πανιώνιο, μάλιστα ήταν και προπονητής του ΑΟΧ την περίοδο 1981-82 στην Β’ Εθνική) που φόρεσε την φανέλα ομάδας της μεγαλύτερης τη τάξει Εθνικής κατηγορίας. Ακόμα ένα λοιπόν σημαντικό στατιστικό στοιχείο που τον κατατάσσει στους κορυφαίους, δεν είναι τυχαίο άλλωστε αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του μεγάλου ΑΟΧ της δεκαετίας του 1970. 

Ο Α.Ο. ΧΑΝΙΑ συνεχίζοντας, μετά τον Γιώργο Μαλαμαδάκη, τις τιμητικές διακρίσεις παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν και δόξασαν την φανέλα του, βραβεύει την Κυριακή στις Μουρνιές τον σπουδαίο Γιάννη Συγγελάκη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
    Ο Γιάννης Συγγελάκης γεννήθηκε το 1946 και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Τάλω Χανίων την περίοδο 1962-63, ενώ σε ηλικία 18 ετών (1964-65) αγωνίσθηκε με τον Τάλω  όπου είχε 27 συμμετοχές. Επόμενος σταθμός του η ΑΕΧ (ο μετέπειτα ΑΟΧ) από την περίοδο 1965-66 μέχρι το 1969-70 με 28 συμμετοχές την πρώτη χρονιά, 26 την δεύτερη, 30 την τρίτη, 31 την τέταρτη και 34 την πέμπτη (σύνολο 176). Την σεζόν 1970-71 η ΑΕΧ μετονομάστηκε σε Α.Ο. ΧΑΝΙΑ και ο Γιάννης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ σε όλους τους αγώνες (34) εκείνη την χρονιά, το ίδιο και το 1971-72 και σε 33 το 1972-73 (σύνολο 101 με ΑΟΧ και 277 με τις τρεις ομάδες στην Β’ Εθνική). Το καλοκαίρι του 1973 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Αθηνών στον οποίο ήταν ο βασικός του γκολκίπερ την περίοδο 1973-74 με 25 συμμετοχές. Την καριέρα του την έκλεισε στον Απόλλωνα το 1978, σε μικρή, για τερματοφύλακα, ηλικία (32 ετών).

πηγή πληροφοριών: Γιώργος Δρακάκης

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook