Την ανάγκη για αλλαγή στη Συρία σύμφωνα με τα αιτήματα του λαού της τόνισε χθες η κυβέρνηση της Αιγύπτου, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν υποστηρίζει την εξωτερική στρατιωτική επέμβαση.

Η Αίγυπτος έχει ταχθεί υπέρ των ψηφισμάτων του Αραβικού Συνδέσμου, ζητώντας από τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να παραιτηθεί, αλλά διπλωμάτες ανέφεραν ότι είναι δύσπιστη απέναντι στην πολιτική των κρατών του Κόλπου, των οποίων το τελευταίο σχέδιο για το τέλος της κρίσης ανοίγει την πόρτα στις παραδόσεις όπλων στην αντιπολίτευση.

«Η κατάσταση στη Συρία επιδεινώνεται γρήγορα… Έχει έλθει ο καιρός για την απαιτούμενη αλλαγή προκειμένου να αποφευχθεί μία πλήρης έκρηξη στην κατάσταση στη Συρία» δήλωσε ο Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, η οποία αν και επί χρόνια έπαιζε ρόλο-κλειδί στην περιοχή, τον τελευταίο καιρό έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στο θέμα της Συρίας, καθώς αντιμετωπίζει τη δική της πολιτική κρίση.

Ο Αιγύπτιος υπουργός ζήτησε ακόμη «μία ειρηνική και πραγματική αλλαγή που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συριακού λαού» και την εφαρμογή του αραβικού ειρηνευτικού σχεδίου.

Όμως, ανέφερε ότι η κρίση αυτή χρειάζεται μία αραβική λύση και «απέρριψε τη στρατιωτική επέμβαση».

«Αυτή είναι η πιο σκληρή γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει η Αίγυπτος για να περιγράψει την κατάσταση στη Συρία αλλά η Αίγυπτος δε θέλει καμία στρατιωτική επέμβαση από καμία πλευρά» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook