Συνομιλίες με τους Ταλιμπάν έχουν αρχίσει οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν, δήλωσε ο Aφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Η εφημερίδα τονίζει ότι οι συνομιλίες αυτές αποτελούν σημαντική πρόοδο στις προσπάθειες τερματισμού του 10ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν, ενώ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Καρζάι είχε στο παρελθόν διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό της από τις συνομιλίες ΗΠΑ-ταλιμπάν.

«Ο λαός του Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν, θέλει την ειρήνη. Είναι και αυτοί άνθρωποι όπως εμείς. \’Εχουν οικογένειες, συγγενείς, παιδιά», δήλωσε ο Καρζάι στη συνέντευξή που έδωσε χθες στην εφημερίδα στην Καμπούλ.

«Υπήρξαν επαφές ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν, ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν και υπήρξαν και κάποιες επαφές στις οποίες συμμετείχαν και οι τρεις πλευρές», τόνισε ο Καρζάι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αφγανός πρόεδρος αρνήθηκε να αναφέρει τον τόπο διεξαγωγής των συνομιλιών ή να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γι΄αυτές, φοβούμενος ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει την όλη διαδικασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook