Η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει την Ευρωπαϊκή Ενωση και το παγκόσμιο ηλεκτρονικό τραπεζικό σύστημα να αποβάλει τις ιρανικές τράπεζες από το δίκτυο, ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες των Δυτικών για να στερηθεί η Τεχεράνη από κεφάλαια που απαιτούνται για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Η αποβολή των ιρανικών τραπεζών από την εδρεύουσα στο Βέλγιο SWIFT (Εταιρεία Παγκόσμιων Διατραπεζικών Χρηματοπιστωτικών Τηλεπικοινωνιών) θα τις αποκόψει από μια από τις μόνες εναπομένουσες οδούς που διαθέτει το Ιράν για να κάνει συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η SWIFT διευκολύνει τον κύριο όγκο των διασυνοριακών πληρωμών στον κόσμο, με την ανταλλαγή 18 εκατομμυρίων εντολών πληρωμής την ημέρα μεταξύ τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε 210 χώρες.

Μια εκπρόσωπος της SWIFT αρνήθηκε να σχολιάσει το κατά πόσον το τραπεζικό σύστημα θα αναλάβει δράση. Ο οργανισμός συνεργάζεται με τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές αρχές καθώς και με τις κεντρικές τράπεζες που επιβλέπουν τις δραστηριότητές του για την αντιμετώπιση τα θεμάτων, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook