Την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον γενικό γραμματέα  του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι επισήμανε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας.   

Ιδιαίτερη  αναφορά έκανε ο Κάρολος Παπούλιας  στη στάση και την συμπεριφορά  των Σκοπίων, εκφράζοντας τις  ευχαριστίες της Ελλάδας προς  τον  γγ του ΝΑΤΟ για τη στάση του.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την εμμονή των Σκοπίων  να αλλοιώνουν τη ιστορία, εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο ως «Σκοπιανό» και  ζήτησε από τον κ. Ράσμουσεν να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

 Μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook