Την αναστολή για δύο εβδομάδες της επίσχεσης εργασίας στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων μετά από τις διαβεβαιώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Αλ. Μαυρικάκη ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέλευση και ενημέρωσε ότι βρέθηκε λύση και θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να γίνει η αποπληρωμή των οφειλόμενων αμοιβών του προσωπικού το συντομότερο δυνατό.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου συζήτησε με τους εργαζόμενους και άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου, όπως η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και είπε ότι το Νοσοκομείο έχει ζητήσει την ενίσχυση του με συμβασιούχους και επικουρικούς διάφορων κατηγοριών προσωπικού και αναμένει την έγκριση τους.

Έγινε επίσης συζήτηση σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Υγείας προς εισαγωγή στη Βουλή και με το οποίο γίνονται νέες μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση των νοσοκομείων και ενιαιοποιούνται οι οργανισμοί των διασυνδεόμενων νοσοκομείων.

Δεν έχει γίνει όμως ακόμα γνωστό με ποιο τρόπο θα συνταχθεί ο νέος οργανισμός τω διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου και τί θα συμβεί σε περίπτωση που οι προβλεπόμενες θέσεις είναι λιγότερες από το προσωπικό που υπηρετεί αυτή τη στιγμή. Ο διοικητής κ. Μαυρικάκης επεσήμανε ότι εισήγηση της διοίκησης είναι να μην μείνει καμιά θέση υπηρετούντος υπαλλήλου ακάλυπτη από οργανική θέση.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας (και ουσιαστικά αναπληρωτής διοικητής) Γ. Δολαψάκης, ο οποίος ενημέρωσε ότι υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του από τη θέση αυτή, αφού αντιμετώπισε καθημερινά τεράστιες δυσκολίες στην προσπάθεια να υλοποιηθεί το έργο που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο για την εύρυθμη λειτουργία του.

Μετά τη συζήτηση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία την αναστολή της επίσχεσης εργασίας για δύο εβδομάδες, αφού υπήρχε και η πρόταση για συνέχιση της επίσχεσης, η οποία μειοψήφησε.

Ακόμη αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο τριήμερος αποκλεισμός του ταμείου των 5 ευρώ μέχρι και την Παρασκευή 17/2/2012 στα πλαίσια του αγώνα για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Τέλος αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο και την κυβερνητική πολιτική σε συντονισμό με άλλα σωματεία εργαζομένων Νοσοκομείων και με τοπικά σωματεία και το Εργ. Κέντρο και η συνέχιση της στήριξης στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Λασιθίου που έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 13/2/12 με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook