Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας με τους φωτεινούς σηματοδότες, που παραμένουν εκτός λειτουργίας, μετά τα επεισόδια και τις καταστροφές της Κυριακής.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, στη διάρκεια των επεισοδίων καταστράφηκαν 34 φωτεινοί σηματοδότες, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων βρίσκονται στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

«Εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό. Δεν διαθέτουμε την τεχνογνωσία. Δεν έχουμε ανάλογο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Οι ζημιές είναι πολύ σοβαρές. Πρέπει να αντικατασταθούν ολόκληρα τα συστήματα» δήλωσε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αθηναίων, Σ. Σπυροπούλου.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ανέφερε ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στις μητροπολιτικές αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στην Περιφέρεια για το οδικό δίκτυο, από τη στιγμή που δεν έχουν μεταφερθεί οι πιστώσεις για την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών.

Ο υπουργός Υποδομών εξηγεί σε επιστολή του προς τον κ. Σγουρό ότι έχει έτοιμα τα Πρωτόκολλα Παράδοσης – Παραλαβής, όπως συμφωνήθηκαν μεταξύ των αρμοδίων γενικών διευθύνσεων του υπουργείου του, αλλά περιμένει από το υπουργείο Ανάπτυξης να του μεταφέρει τους πόρους, για να τους μεταβιβάσει στην Περιφέρεια.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή του κ. Βορίδη «αναμένουμε τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να ολοκληρώσει τη διαδικασία αύξησης του προϋπολογισμού των έργων για να μεταφερθούν τα σχετικά κονδύλια».

Την ίδια στιγμή, η Τροχαία αναφέρει: «Οι υπηρεσίες μας αδυνατούν να καλύψουν τις σηματοδοτούμενες διασταυρώσεις, όπου μπορεί να υπάρχει πρόβλημα από τη θέση εκτός λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, εκτός από μερικές βασικές διασταυρώσεις που βρίσκονται επί το πλείστον στο κέντρο της Αθήνας».


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook