Aπάντηση έδωσε η Δημοτική Αρχή των Χανίων σε πρόσφατη ανακοίνωση της «Επιτροπής Εργαζομένων ΠΑΜΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», για συνειδητή συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δήμου έτσι ώστε να παραδοθούν σε ιδιώτες και για «ξήλωμα» υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Δημοτική Αρχή Χανίων χαρακτηρίζει αναλήθειες, συκοφαντίες και αστήρικτες καταγγελίες τα όσα υποστηρίζει η Επιτροπή Εργαζομένων ΠΑΜΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία συρρίκνωση δημοτικών υπηρεσιών δεν έχει υπάρξει από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της «Επιτροπής Εργαζομένων ΠΑΜΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» με την οποία κατηγορείται η Δημοτική Αρχή των Χανίων για δήθεν συνειδητή συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δήμου έτσι ώστε να παραδοθούν σε ιδιώτες και για «ξήλωμα» υπηρεσιακών παραγόντων προς χάριν άλλων σκοπών και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

«Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η «Επιτροπή Εργαζομένων ΠΑΜΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» – χρησιμοποιώντας αναλήθειες, συκοφαντίες και αστήρικτες καταγγελίες – εξαπολύει μια άδικη και αναίτια επίθεση ενάντια στη Δημοτική Αρχή των Χανίων επιδιώκοντας προφανώς να εξυπηρετήσει κομματικές γραμμές ή επιδιώξεις, δημιουργώντας παράλληλα «κλίμα ανασφάλειας» στους εργαζόμενους του Δήμου μας.

Καθιστούμε ξεκάθαρο ότι καμία συρρίκνωση δημοτικών υπηρεσιών δεν έχει υπάρξει από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων. Αντίθετα, με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, όχι μόνο συστάθηκαν νέες υπηρεσιακές μονάδες (π.χ. από 7 οι Διευθύνσεις του Δήμου έγιναν 10) αλλά και ενδυναμωθήκαν υφισταμένες (π.χ. Δ/νση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας).

Καθιστούμε επίσης σαφές πως καμία πρόθεση ή σκέψη κατάργησης κρίσιμων δημοτικών υπηρεσιών που λειτουργούν προς όφελος του πολίτη όπως π.χ. της καθαριότητας δεν υπάρχει για την παρούσα Δημοτική Αρχή και καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου μας να «κλείσουν τα αυτιά» τους στη σκόπιμη παραπληροφόρηση από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Τέλος και σε ότι αφορά τις δήθεν κατηγορίες περί «ξηλώματος» υπηρεσιακών παραγόντων, θα περιμέναμε η Επιτροπή εργαζομένων του ΠΑΜΕ να γνωρίζει ότι μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νέου ΟΕΥ του Δήμου Χανίων, η Δημοτική Αρχή όφειλε να ορίσει νέους προϊσταμένους στο σύνολο των υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου, προκειμένου αυτές να μπορέσουν να λειτουργήσουν εύρυθμα και αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών. Όσο δε για το στέλεχος του ΠΑΜΕ με τις ιδιότητες του γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων και του αντιπρόεδρου του παραρτήματος Ν. Χανίων της ΑΔΕΔΥ, φανταζόμαστε ότι σας είναι γνωστό πως αυτός παραμένει Διευθυντής των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Χανίων…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook