Υπεγράφη από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη η απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης για το έργο της επέκτασης του αεροσταθμού του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης».

Το έργο περιλαμβάνει κτηριακή υποδομή έκτασης 18.104 τ.μ. και νέο πύργο ελέγχου, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και είναι συνολικού προϋπολογισμού 110.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «οι νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να δώσουν τεράστια οικονομική ώθηση στην περιοχή με νέες θέσεις εργασίας, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό κάτι το οποίο θα αυξήσει την προσέλκυση τουριστών και θα ενισχύσει την αγορά της κρουαζιέρας».

Πλέον είναι θέμα ημερών η δημοπράτηση του έργου.

Υπενθυμίζεται επίσης πως όπως είχε αναφερθεί σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Flashnews.gr ,"με ημερομηνία 8/2 εξεδόθει απο το υπουργείο Υποδομών, η απόφαση  "Ένταξη της Πράξης "Επέκταση Κτιρίου Αεροσταθμού, Λοιπές Βοηθητικές
Εγκαταστάσεις και Διαμόρφωση Περιβάλλοντα Χώρου στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων "Ι. ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ"" με κωδικό MIS 364946 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας".

Με την απόφαση αυτή, το έργο που είναι συνολικού προυπολογισμού 109.867.681 ευρώ, μπορεί να δημοπρατηθεί άμεσα, τις επόμενες ημέρες, απο την ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος.,καθώς είναι έτοιμες όλες οι τεχνικές μελέτες.

Όπως αναγράφεται στην απόφαση το έργο αφορά :

"Ι. Επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού (που σήμερα έχει επιφάνεια 13.325,5 τ.μ.) συμπεριλαμβανομένης της αναδιαρρύθμισης και αναβάθμισης των υφιστάμενων χώρων αυτού, έτσι ώστε η τελικά συνολική επιφάνεια του κτιρίου να είναι 31.368,53 τ.μ. σε 4 επίπεδα.

ΙΙ. Κατασκευή του νέου κτιρίου Πύργου Ελέγχου συνολικής επιφάνειας 1.872,98 τ.μ.

ΙΙΙ. Κατασκευή νέου κτιρίου αμαξοστασίου συνολικής επιφάνειας 2.566 τ.μ.

ΙV. Κατασκευή του νέου κτιρίου του χώρου φύλαξης απορριμμάτων 483,5 τ.μ.

Επιπλέον περιλαμβάνεται διαμόρφωση νέου περιβάλλοντα χώρου συνολ. επιφ. 34.555τ.μ. και αναδιαμόρφωση 21.600 τ.μ. υφιστάμενης επιφάνειας."