«Επίθεση» κατά των φθηνών tablets εξαπέλυσε ο Tim Cook μιλώντας σε συνέδριο σχετικά με την τεχνολογία και το Internet, επίθεση κατά των φθηνών tablets, βάζοντας στο στόχαστρο τις επιδόσεις τους. Προφανώς, ο ισχυρός άνδρας της Apple είχε κατά νου το Amazon Kindle Fire όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις.

«Η τιμή δεν είναι η πλέον σημαντική παράμετρος. Ένα φθηνό προϊόν μπορεί να πουλήσει πολλά κομμάτια. Αυτός που το αγοράζει αισθάνεται υπέροχα λόγω της χαμηλής τιμής, αλλά σιγά-σιγά ο ενθουσιασμός φεύγει. Φεύγει κάθε μέρα που το χρησιμοποιεί, μέχρι να έρθει η στιγμή που το παρατάει τελείως. Στο τέλος δε θυμάται ότι έκανε καλή αγορά, γιατί έχει καταλήξει να το μισεί», είπε ο Cook.

Όσο για τα high-end tablets, ο Cook έριξε ένα μεγάλο «καρφί» στους άλλους κατασκευαστές της αγοράς, λέγοντας ότι «ο πραγματικός καταλύτης είναι η καινοτομία και η υπέρβαση των ορίων. Ειλικρινά, θα ανταγωνιστούμε τον καθένα. Λατρεύω τον ανταγωνισμό, αρκεί οι άλλοι να βγάζουν εντελώς δικά τους προϊόντα».

Σε γενικές γραμμές, ο Cook έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι δε διαφοροποιείται από την επικοινωνιακή στρατηγική του Steve Jobs. Τα επιχειρήματά του είναι λίγο-πολύ τα ίδια, αν και οι τόνοι που χρησιμοποιεί είναι σαφώς χαμηλότεροι σε σύγκριση με τον εκρηκτικό Jobs.

(e-pcmag)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook