«Αρνητικό αποκορύφωμα της κριτικής κατά της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που επιδιώκουν την σταθερότητα», χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ν24.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη συμπεριφορά. Πρόκειται για το αρνητικό αποκορύφωμα της κριτικής κατά της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που επιδιώκουν τη σταθερότητα», δήλωσε ο κ. Μπόσμπαχ και πρόσθεσε ότι τώρα γίνεται μετωπική επίθεση στον Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών. Την επίθεση αυτή τη χαρακτήρισε ως εξαιρετικά άδικη, καθώς, όπως είπε ο κ. Σόιμπλε ανέκαθεν προσπαθούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. «Όταν λέει [ενν. ο κ. Σόιμπλε] ότι δεν θέλουμε να βάζουμε συνεχώς χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, τότε έχει απόλυτο δίκιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ακόμη υψηλότερους τόνους ήταν η αντίδραση του στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Κρίστιαν φον Στέτεν στην εφημερίδα «Die Welt». «Είναι απίστευτο. Ο ύψιστος αξιωματούχος του ελληνικού κράτους προσβάλλει εκείνον ειδικά τον άνθρωπο, που είναι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των Ελλήνων στη Γερμανία...Χωρίς τον κ. Σόιμπλε η Ελλάδα θα βρισκόταν σήμερα σε αδυναμία πληρωμών. Ο κ. Σόιμπλε με προσωπική του εμπλοκή έχει φτάσει για την Ελλάδα στα όρια της σωματικής και ψυχικής του αντοχής... Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές και για το λόγο αυτό επιδεικνύουν τεράστιο θαυμασμό στο πρόσωπό του».

Επίσης αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ δήλωσε πως αυτές αποδεικνύουν «πως υπάρχει αρκετή νευρικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Κάμπετερ πρόσθεσε ότι «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι επιδεικνύουν μεγάλη αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή σταθεροποιώντας μακροπρόθεσμα την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά. Σε αντάλλαγμα ζητούμε από την ελληνική πλευρά μία αλλαγή συμπεριφοράς και μέτρα που θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη πως οι συμφωνίες μας θα τηρηθούν», συμπλήρωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.


zougla.gr