Διαβεβαιώσεις για διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας των ελληνικών νοικοκυριών και των υπόλοιπων πελατών της με φυσικό αέριο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παρέχει η ΔΕΠΑ με αποψινή ανακοίνωση, αναφέρει ωστόσο ότι υπήρξε μείωση των παραδόσεων τις τελευταίες ημέρες η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διακοπή τροφοδοσίας από τον ελληνοτουρκικό αγωγό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΠΑ η ζήτηση φυσικού αερίου βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και διαμορφώνεται επί πολλές ημέρες στις 230.000 – 250.000 μεγαβατώρες, έναντι 180.000 που ήταν η αιχμή πέρυσι.

«Ο συνδυασμός όλων των δυσμενών παραγόντων (πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες πανευρωπαϊκά, αστάθεια και διακοπή παραδόσεων, ιστορικά επίπεδα εγχώριας ζήτησης, έλλειψη διαθεσιμότητας φορτίων ΥΦΑ) οδήγησαν στην έκδοση εντολών του Διαχειριστή για περιορισμό της παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο, στις οποίες η ΔΕΠΑ οφείλει να συμμορφώνεται. Αντίστοιχα μέτρα, για την ίδια περίοδο, ελήφθησαν σε χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει η εταιρία.

Καταγράφει, τέλος, τις προσπάθειες για εξασφάλιση πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου που είχαν αποτέλεσμα την έλευση τεσσάρων έκτακτων φορτίων υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα τον τελευταίο μήνα, πέρα από τα δύο προγραμματισμένα, ενώ ένα έβδομο φορτίο αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook