Η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει το όνομα του νέου της μικρού SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο χαμηλά από την Cayenne φέροντας τελικά την ονομασία Macan.

Μέχρι σήμερα, η baby Cayenne φημολογούνταν ότι θα έφερε την ονομασία Cajun. Σήμερα, τελικά, οι ιθύνοντες της Porsche δίνουν τέλος στη… σεναριολογία δηλώνοντας πως το νέο μικρό crossover μοντέλο τους θα ονομάζεται Macan, ένα όνομα το οποίο σημαίνει «τίγρης» στην ινδονησιακή γλώσσα! Χάρη στην επιλογή αυτή, η οποία, παρεμπίπτοντας, φαντάζει πολύ πιο «ξεκάθαρη» και εύηχη σε σχέση με τη λέξη Cajun (καχούν προφέρεται), όπως γίνεται αντιληπτό, οι δημιουργοί του Macan θέλουν να αναδείξουν τον δυναμισμό, τη δύναμη αλλά και τον συναρπαστικό χαρακτήρα του νέου τους μοντέλου, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λειψία όχι νωρίτερα από το 2013. Να υπενθυμίζουμε πως οι εκεί εγκαταστάσεις της Porsche αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 1.000 νέες εργασίας, χάρη στη συνολική επένδυση των 500 εκ. ευρώ η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και το πέρας της τρέχουσας χρονιάς. 

Τι άλλο γνωρίζουμε αναφορικά με το νέο Macan; Προς το παρόν, οι όποιες πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως θα βασίζεται στο δάπεδο του Audi Q5 διαθέτοντας ωστόσο μικρότερο συνολικό μήκος αλλά και μεγαλύτερο πλάτος σε σχέση με το τελευταίο. Οι μηχανικοί της Porsche ασφαλώς και αναμένεται να βάλλουν το… χεράκι τους σε ότι αφορά τη ρύθμιση της ανάρτησης, η οποία αναμένεται να μοιάζει αρκετά με εκείνη των μεγαλύτερων Cayenne.

Από εκεί και πέρα τώρα, σε ότι αφορά στα μηχανικά σύνολο, το πιο πιθανό είναι να δούμε κάτω από το καπό της νέας Macan τα γνωστά υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα της γενιάς TFSI και μάλιστα εκείνα των 2,0 λίτρων, τα οποία θα αποδίδουν από 200 περίπου ίππους έως και 250 ίππους. Η γκάμα θα περιλαμβάνει και πετρελαιοκινητήρες, ανάλογα προσιτούς σε κυλινδρισμό, ενώ στην κορυφή είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε τους γνωστούς εξακύλινδρους γερμανικούς κινητήρες του γκρουπ VW, η κορυφαία έκδοση των οποίων θα αποδίδει περί τους 330 ίππους.

Σχεδιαστικά, οι μόνες αναφορές περιορίζονται στο σκίτσο που σας δημοσιεύουμε, το οποίο σήμερα κιόλας οι Γερμανοί έδωσαν στη δημοσιότητα. Οι έως τώρα πληροφορίες μας, πάντως, αναφέρουν ότι το νέο Macanθα θυμίζει αρκετά τη μεγαλύτερη Cayenne ενσωματώνοντας συγχρόνως αρκετά στοιχεία από τις κουπέ εκδόσεις της θρυλικής 911. 

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook