Παίζοντας με… 12 παίκτες αφού 6.000 φίλοι του στις εξέδρες έκαναν το «Φρίουλι» να μοιάζει με Τούμπα, ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» με το 0-0 από την έδρα της Ουντινέζε και παράλληλα με το προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Europa League!

Ηρωική εμφάνιση από τους παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά», που άντεξαν στην πίεση των Ιταλών και έμειναν για δωδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι στην Ευρώπη.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Λάσλο Μπόλονι προτίμησε να ενισχύσει το κέντρο και να παίξει με αντεπιθέσεις, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Γεωργιάδη και του Σαλπιγγίδη.

Αυτό δεν συνέβη σε καμία περίπτωση στα πρώτα λεπτά, αλλά και συνολικά στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα, η ταχύτητα της ιταλικής ομάδας προβλημάτισε την άμυνα του \”δικεφάλου\”. Ο Μπάστα, από τα δεξιά ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος, ταλαιπωρώντας τον Σταφυλίδη

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος και η πίεση ήταν έντονη από την Ουντινέζε που ήθελε να σημειώσει γρήγορο γκολ. Στο πρώτο τέταρτο της κυριαρχίας της ο \”δικέφαλος\” προσπάθησε να μην πανικοβληθεί. Σποραδικά, φρόντιζε να βγει και στην επίθεση, δίχως ωστόσο, αποτέλεσμα.

Στο πρώτο 20 λεπτο, δυσκολευόταν να περάσει την μπάλα από την σέντρα καθώς ακόμα και πέντε Ιταλοί παίκτες πίεζαν τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Η σημαντικότερη ευκαιρία για την Ουντινέζε χάθηκε στο 6\’ όταν το σουτ του Αμπντί από την μεγάλη περιοχή βρήκε το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς,

O Λάσλο Μπόλονι, διακρίνοντας τα αμυντικά κενά της ομάδας του, ζήτησε από τον Γεωργιάδη να βοηθάει αμυντικά τον Σταφυλίδη, ενώ και από τον Σαλπιγγίδη ζήτησε να είναι πιο κοντά στον Αθανασιάδη, ώστε να παρενοχλεί πιο έντονα την αμυντική τριάδα της Ουντινέζε.
Σταδιακά, γύρω στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς. Αμύνονταν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, χωρίς να χάνει τον προσανατολισμό του. Ο Φωτάκης στο 28\’, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Χαντάνοβιτς.

Η Ουντινέζε άρχιζε να εξασθενίζει επιθετικά, καθώς δεν υπήρχαν οι κενοί χώροι των πρώτων λεπτών, ενώ δεν ήταν και λίγα τα λάθη των παικτών του Φραντσέσκο Γκουιντολίν.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι σε όλη την διάρκεια της ανωτερότητας των Ιταλών, ο Ντάριο Κρέσιτς βρέθηκε σε καλή ημέρα έχοντας σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις. Επίσης, ιδιαίτερα έντονη ήταν και η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ που έκαναν κατάληψη στο \”Φρίουλι\” αφού ήταν περισσότεροι από 5.000 \”ασπρόμαυροι\” οπαδοί.

Το μομέντουμ του αγώνα δεν άλλαξε στην αρχή της επανάληψης. Η Ουντινέζε πίεζε, ο ΠΑΟΚ αμύνονταν ενώ το \”Φρίουλι΄\” δονούνταν από τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ. Όσο περνούσε η ώρα οι απώλειες του Ντι Νατάλε και του Ίσλα ήταν κάτι περισσότερο από αισθητές για του Ιταλούς.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ήταν να μπει στην περιοχή της αντιπάλου του. Ο Φωτάκης προσπάθησε ορισμένες φορές να απειλήσει με δυνατά σουτ έξω από την περιοχή. Ευτυχώς οι Ιταλοί ήταν κακοί στην τελική προσπάθεια μη δείχνοντας ψυχραιμία σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Η ώρα περνούσε και ο ΠΑΟΚ έκλεινε όλο και περισσότερο στην άμυνα του, ενώ ο Μπάστα, ο οποίος ήταν ο νούμερο ένα κίνδυνος, περιορίστηκε δραστικά λόγω κυρίως την βοήθειας του Γεωργιάδη στον Σταφυλίδη, εκτελώντας τις εντολές του προπονητή του.

Γύρω στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, το μέλημα του ΠΑΟΚ ήταν να μην δεχτεί γκολ. Η άμυνα έγινε πιο σφιχτή ενώ ο Κρέσιτς, συνέχισε να είναι ο κορυφαίος παίκτης του \”δικεφάλου\”. Οι ευκαιρίες της Ουντινέζε ήταν όλο και πιο αραιές και απέναντι σε οργανωμένη άμυνα είχε λίγες πιθανότητες να μετουσιωθεί σε γκολ.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι αρκετές φορές δύο παίκτες του ΠΑΟΚ έπεφταν πάνω στους αντιπάλους τους για να κερδίσουν την μπάλα. Η αποφυγή του γκολ και η εμψύχωση που είχαν από τον κόσμο της ομάδας, δυνάμωνε τις προσπάθειες των παικτών.

Στα πρώτα 25 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η Ουντινέζε είχε μόλις δύο ευκαιρίες. Η κεφαλιά του Ντανίλο στο 48\’ βρήκε στην θέση του τον Κρέσιτς, ενώ ο στο 68\’ το σουτ του Μπενάτια από την μεγάλη περιοχή, έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Μπόλονι όσο περνούσε ήθελε \”φρέσκους\” παίκτες. Η πρώτη αλλαγή έγινε στο 75\’ με τον Γιάννου να μπαίνει στην θέση του Αθανασιάδη. ο Πασκουάλε ζήτησε πέναλτι στο 78΄από μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ, αλλά σωστά ο Μαγιένκο, έδειξε άουτ.

Ο Λίνο μπήκε στην θέση του Γεωργιάδη, ώστε να ενισχυθεί περισσότερο η άμυνα. Το σουτ του Μπάστα στο 85\’ το οποίο μπλόκαρε ο Κρέσιτς ήταν η καλύτερη ευκαιρία για την Ουντινέζε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ έδωσε δικαίωμα στο τελευταίο δεκάλεπτο στην Ουντινέζε να πιέσει.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ικανοποιημένο τον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα θα πρέπει να εμφανιστεί σαφώς βελτιωμένος ώστε να μην αφήσει το \”ισχνό\” προβάδισμα πρόκρισης που απέκτησε.

Ουντινέζε(Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι, Πατζιέντζα, Αμπντί, Πίντζι(57΄Φαμπρίνι), Μπάστα, Πασκουάλε, Αρμέρο, Φλόρο Φλόρες.

ΠΑΟΚ(Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Πάμπλο Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης(82\’ Λίνο), Αθανασιάδης(75\’ Γιάννου).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook