Η κυβέρνηση της Σλοβενίας τείνει προς το «πάγωμα» της αμφιλεγόμενης διεθνούς Εμπορικής Συμφωνίας Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA), δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Επιστημών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ζιγκ Τουρκ.

«Δεν βλέπουμε πρακτική ανάγκη για τη Σλοβενία να επικυρώσει τη συμφωνία αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο κ. Τουρκ τονίζοντας ότι το θέμα συζητήθηκε άτυπα και ότι οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας, Ράντοβαν Ζέριαβ.

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Σλοβενίας θα μιλήσει για την ACTA σε δημόσια παρουσίαση απόψεων που οργανώνεται σήμερα από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβενικής Βουλής.

Η συζήτηση στη Βουλή συμπίπτει με τη δεύτερη διαδήλωση κατά της ACTA στη Σλοβενία (η πρώτη διοργανώθηκε πριν από δύο εβδομάδες) που πραγματοποιείται από ακτιβιστές του διαδικτύου.

Η συμφωνία υπεγράφη στις 26 Ιανουαρίου στο Τόκιο από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και 22 από τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Σλοβενίας.

Η υπογραφή της ACTA προκάλεσε οργή σε όλη την Ευρώπη και αρκετές χώρες έχουν ήδη σταματήσει τις διαδικασίες επικύρωσής της, όπως η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Λιθουανία, η Λετονία και η Πολωνία.

Η συμφωνία στοχεύει στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και της on – line πειρατείας, αλλά οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι θα οδηγήσει σε λογοκρισία και σε αδιάκριτη παρακολούθηση των χρηστών του ίντερνετ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook