Ισραηλινός αξιωματούχος διέψευσε χθες τα δημοσιεύματα του κουβεϊτιανού Τύπου σύμφωνα με τα οποία οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ απέτρεψαν ένα ιρανικό σχέδιο που προέβλεπε τη δολοφονία του υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σιγκαπούρη. «Δεν γνωρίζουμε την υπόθεση αυτή», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Επικαλούμενη υψηλόβαθμους Ισραηλινούς αξιωματούχους, η εφημερίδα Αλ-Τζαρίντα του Κουβέιτ έγραψε ότι η Μοσάντ ξεσκέπασε μια συνωμοσία εναντίον του Μπαράκ και ενημέρωσε τις υπηρεσίες ασφαλείας της Σιγκαπούρης οι οποίες με τη σειρά τους συνέλαβαν πολλούς υπόπτους.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης στις σχέσεις του Ισραήλ με το Ιράν, μετά τις επιθέσεις ή τις απόπειρες εναντίον Ισραηλινών διπλωματών στην Ινδία, την Ταϊλάνδη και τη Γεωργία. Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν, το οποίο αρνείται κάθε εμπλοκή του, μολονότι έχουν ήδη συλληφθεί τρεις Ιρανοί ως ύποπτοι για τις επιθέσεις.

Την Κυριακή, δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις στην Ταϊλάνδη, ο Μπαράκ βρέθηκε για λίγες ώρες στην Μπανγκόκ προτού μεταβεί στη Σιγκαπούρη και στη συνέχεια στην Ιαπωνία, συνεχίζοντας την περιοδεία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook