Μια εβδομάδα κλείνουν πλέον οι καταλήψεις διοικητικών υπηρεσιών σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι από φορείς και συλλογικότητες που διαμαρτύρονται με τον τρόπο αυτό στη νλεα δανειακή σύμβαση και στα οικονομικά μετρά που προβλέπονται από αυτήν

Ειδικότερα, στα Χανιά σε κατάληψη εξακολουθεί και βρίσκεται  το κτίριο της Αντιπεριφέριας Χανίων. Η κατάληψη ξεκίνησε από την προηγούμενη Παρασκευή και συνεχίζεται και σήμερα , παρά της εκκλήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη προς τους καταληψίες προκειμένου να επιτραπεί στον ίδιο και σε κάποιους υπαλλήλους να μπουν στην Αντιπεριφέρεια για να διεκπεραιώσουν κάποιες επείγουσες υποθέσεις.

Επίσης μέχρι και την Κυριακή θα συνεχιστεί η κατάληψη του δημαρχείου Ρεθύμνου, μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια συνέλευσης.

Εν τω μεταξύ, για σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει ανοιχτή συζήτηση με κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και συλλόγους, με θέμα «τα μνημόνια και η επίδρασή τους στην καθημερινότητα και τη ζωή μας στο Ρέθυμνο», ενώ παράλληλα συλλέγονται ρούχα και τρόφιμα για τους άστεγους της πόλης.

Τέλος, υπό κατάληψη τελεί και η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου η οποία ενδέχεται  να λήξει σήμερα. Πάντως  όλες αυτές τις ημέρες παρέχεται η δυνατότητα να εισέλθουν στο κτίριο μόνο υπάλληλοι της υπηρεσίας της πρόνοιας αλλά και του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook