Στους δρόμους κατέβηκαν και σήμερα οι μαθητές του Ηρακλείου που διαμαρτύρονται για μια  ακόμη φορά για τα όσα προβλέπει το νέα μνημόνιο και για τα οικονομικά μέτρα που όπως λένε πλήττουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία αλλά και τις οικογένειες τους.

ΟΙ μαθητές μετά απο πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πήγαν στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά απο το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης. Λίγο μετά τις 12:30 και ενώ οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει, ομάδα μαθητών άρχισε να πετά πέτρες στους αστυνομικούς που – μέχρι εκείνη την ώρα – ήταν διακριτικοί.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς την ομάδα των λίγω δεκάδων μαθητών προκειμένου να τους διαλύσουν και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε προσαγωγή ενός 13χρονου.

Εν τω μεταξύ υπο κατάληψη τελούν το 6ο, 7ο γενικά λύκεια, το 1ο,2ο,5ο,ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το 8ο,9ο γυμνάσιο και το Μουσικό και Καλλιτεχνικο σχολείο.

Στη σημερινή κινητοποίηση που είναι η τέταρτη κατά σειρά αυτή την εβδομάδα συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του Ηρακλείου. Η ΕΛΜΕ για το λόγο αυτό έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook