Η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει η ίδια να εγκαταλείψει την ευρωζώνη «εάν δεν είναι διατεθειμένη ή σε θέση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ, ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Βαυαρίας CSU, εταίρου του κόμματος της Αγκελα Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο κ. Ζεεχόφερ άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται ένα «όχι» των βουλευτών του κόμματός του κατά την ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, τη γερμανική Κάτω Βουλή, για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, στις 27 Φεβρουαρίου.

«Ενα \’\’όχι\’\’ είναι πάντα αναμενόμενο εάν τα μέτρα που αποφασίστηκαν δεν εφαρμοστούν», ανέφερε, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξής του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η συνέντευξη του Γερμανού πολιτικού δημοσιεύεται στο τεύχος του γερμανικού περιοδικού, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Για τον Ζεεχόφερ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός της Βαυαρίας, δύο προϋποθέσεις είναι απαραίτητες για την έγκριση του νέου σχεδίου βοήθειας: «πρώτον, να μην απειληθεί η αξιολόγηση ΑΑΑ της Γερμανίας από τη βοήθεια και δεύτερον, κάθε νέο τμήμα της βοήθειας θα πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook