Επίσκεψη στην εφορία μετά από ραντεβού, σχεδόν όλες οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται μέσω τραπεζών και του διαδικτύου και το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών εφοριακών θα ασχολούνται πλέον με το φορολογικό έλεγχο και όχι με γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δεν πρόκειται για την περιγραφή φορολογικών υπηρεσιών σε μια άλλη χώρα. Πρόκειται για την εκ βάθρων αλλαγή του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού που υποχρεούται να υλοποιήσει η κυβέρνηση με εντολή της τρόικα με στόχο να γίνει πιο αποτελεσματικός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κοντά στη γειτονιά σας υπάρχει μια εφορία. Και αν όχι στη γειτονιά σας υπάρχει σίγουρα μέσα στα όρια του δήμου σας. Συνολικά οι εφορίες στη χώρα στις αρχές του 2011 ήταν 288 και στο τέλος του 2012 θα έχουν μείνει λιγότερες από 75.

Η μείωση του αριθμού των εφοριών μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεών τους είναι ακόμη  μια απαίτηση της τρόικας για την οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση μέσω του νέου μνημονίου και η οποία φέρνει τα πάνω κάτω στην εξυπηρέτηση των πολιτών αλλάζοντας εκ βάθρων τη σχέση των φορολογούμενων με την εφορία.

Ταυτόχρονα η τρόικα κάνει την …έκπληξη και ζητάει 1000 προσλήψεις νεαρών ελεγκτών αμέσως συν και άλλες στην συνέχεια με στόχο τον άμεσο πολλαπλασιασμό των ελέγχων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook