«Η Γερμανία χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει και τις εσωτερικές και τις διεθνείς προκλήσεις, έναν πρόεδρο που να διαθέτει την στήριξη όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας του γερμανικού λαού», δήλωσε ο Κρίστιαν Βουλφ, παραιτούμενος, πριν από λίγο από το αξίωμα του Ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας.

Ο κ. Βουλφ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη, τόνισε ωστόσο ότι ήταν πάντα ειλικρινής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νομικές έρευνες θα αποδείξουν ότι σε όλα τα αξιώματα τα οποία υπηρέτησε, έπραττε νόμιμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, τα καθήκοντα του προέδρου θα εκτελεί ο πρόεδρος της \’Ανω Βουλής (Bundesrat) Χορστ Ζέεχοφερ, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Η εισαγγελία του Ανόβερου ζήτησε χθες το βράδυ την άρση της ασυλίας του Κρίστιαν Βουλφ ώστε να διερευνηθεί σειρά από κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων.

Ο Κρίστιαν Βουλφ, 52 ετών, δέχεται από τα μέσα Δεκεμβρίου τις επικρίσεις των μέσων ενημέρωσης, τα οποία τον κατηγορούν ότι προσπάθησε να «πνίξει» μία υπόθεση ιδιωτικού δανείου που έλαβε από τη σύζυγο βιομηχάνου φίλου του όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

Έκτοτε, δεν έχει περάσει εβδομάδα που να μην έχει έλθει στο φως νέα παρόμοια υπόθεση. Ο Κρίστιαν Βουλφ έχει απορρίψει τις κατηγορίες και στις αρχές Ιανουαρίου απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Η Αγγελα Μέρκελ είχε συναντήσει τον Ιούνιο 2010 μεγάλες δυσκολίες για να επιτύχει την εκλογή του Κρίστιαν Βουλφ μετά την αιφνίδια παραίτηση του Χορστ Κέλερ. Χρειάσθηκαν τρεις ημέρες ψηφοφοριών, καθώς οι μεγάλοι εκλέκτορες εκμεταλλεύθηκαν την περίσταση για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς την καγκελάριο και τον κυβερνητικό συνασπισμό του οποίου ηγείται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook