Ο Α.Ο. Χανιά και η Cyta ξεκίνησαν και επίσημα τη συνεργασία τους, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη παιδιών και εφήβων, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 116 111.
Για την παρουσίαση αυτή δόθηκε το πρωί της Παρασκευής συνέντευξη τύπου, ενώ το δελτίο τύπου του ΑΟΧ αναφέρει τα εξής: 

«ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ:
Οι μαθητές των Χανίων μέσα από τον αθλητισμό αντιδρούν στην βία εναντίον τους & ευαισθητοποιούν για την συμβουλευτική γραμμή υποστήριξης της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.» 

Ο Α.Ο. Χανίων, η ιστορική ομάδα της πόλης των Χανίων και η Cyta, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου, επιθυμώντας να συμβάλλουν στην πολύτιμη κοινωνική προσπάθεια της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο αθλητικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη παιδιών και εφήβων, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 116 111.

Πιο συγκεκριμένα, με ημερομηνία έναρξης την προσεχή Κυριακή 19/02, θα διοργανώνονται μαθητικοί αγώνες επίδειξης κατά την διάρκεια των ημιχρόνων όλων των εναπομεινάντων επίσημων εντός έδρας αγώνων της επαγγελματικής ομάδας του «Α.Ο. Χανίων», στα Χανιά. Στους αγώνες επίδειξης των ημιχρόνων θα αγωνίζονται παιδιά των ακαδημιών της ομάδας με μαθητές των σχολείων της πόλης των Χανίων. Οι μαθητές θα φορούν συμβολικά μπλούζες με εκτυπωμένο το μήνυμα της κοινωνικής εκστρατείας «ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ», σε συνδυασμό με το νούμερο της τηλεφωνικής γραμμής συμβουλευτικής υποστήριξης παιδιών & εφήβων 116 111. Μοναδικός αντίπαλος είναι η βία εναντίον των ανηλίκων.

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο εδώ και 20 χρόνια αναπτύσσει υπηρεσίες στην κοινότητα για να συμβάλλει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά/ έφηβοι/ γονείς/ εκπαιδευτικοί. Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, στο οποίο έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και σύμφωνα με έρευνες αφορά ένα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα.

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. μέσα από την τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία και τον Ευρωπαϊκό αριθμό 116 111 δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά & εφήβους να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ειδικούς ψυχικής υγείας. Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Α.Ο. Χανίων και της Cyta να ενημερώσει τη φίλαθλη νεολαία για την ύπαρξη της τηλεφωνικής γραμμής, στην οποία μπορεί να αναζητήσει βοήθεια και στήριξη.

O Α.Ο. Χανίων, διαθέτει την κοινωνική αντίληψη ότι δραστηριοποιείται σε μια πόλη όπου φαινόμενα βίας κατά των ανηλίκων μόνο άγνωστα δεν είναι. Οι άνθρωποι και η διοίκηση της ομάδας αναλαμβάνουν την ηθική υποχρέωση με σθένος να μην περιοριστούν στον καθαρά αθλητικό τους ρόλο, αλλά να αγκαλιάσουν μαζί με την Cyta την προσπάθεια της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να ενώσουμε τη φωνή μας στο μήνυμα προς τα παιδιά μας \”Μίλα Μη φοβάσαι\”. Δεν υφίσταται μεγαλύτερος κίνδυνος από τη σιωπή και τη συνενοχή.

Με αφορμή την έναρξη των μαθητικών αγώνων επίδειξης την προσεχή Κυριακή ο κ. Γ.Δούζης, υπεύθυνος marketing Κρήτης δήλωσε τα εξής: «Η Cyta χαιρετίζει την έναρξη του προγράμματος υποστήριξης της γραμμής «Μίλα μη Φοβάσαι», της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, μέσω της συνεργασίας με τον Αθλητικό Όμιλο Χανίων.  Ως εταιρεία υποστηρίζουμε ενέργειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας, πόσο μάλλον των παιδιών και των εφήβων. Ξεκινώντας από τον αγώνα της ομάδας του ΑΟΧ αυτή την Κυριακή, παιδιά με όχημα τα t-shirts που θα φορούν, γίνονται φορείς του μηνύματος: «Μίλα μη φοβάσαι»,  ενθαρρύνοντας τους συνομήλικούς τους να ξεπεράσουν κάθε φόβο και φραγμό και να μιλήσουν για ότι τους απασχολεί, με στόχο το δικό τους καλό. Εύχομαι, η ενέργεια αυτή να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβληματισμένα παιδιά και εφήβους να επικοινωνήσουν με τη γραμμή «Μίλα μη Φοβάσαι» για να βοηθηθούν αλλά και να ενημερώσει το κοινό για το πολύτιμο έργο που προσφέρει η ΕΨΥΠΕ».

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook