Η ΕΚΑΣΚ μη έχοντας άλλη επιλογή ανέβαλε όλα τα παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων μετά την αποχή που κήρυξαν οι διαιτητές του ΣΥΔΚΑΚ όμως την ίδια ώρα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι και οι διαιτητές κρίνονται εκφράζοντας την αντίθεση της στην κίνηση των διαιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ αναφέρει :

«Η ΕΚΑΣΚ οφείλει να διευκρινίσει για τις αιτιάσεις της αποχής, προς αποκατάσταση της αλήθειας:

1) Η επιβληθείσα ποινή προς το σωματείο του ΓΣ Εργοτέλης, είναι η προβλεπόμενη από το κανονισμό της ΕΟΚ, και η άποψη του Συνδέσμου για αυστηρότερη ποινή, αποτελεί δικιά τους επιθυμία και μόνο.
2) Όσον αφορά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι εφήβων Ηράκλειο – Ηρόδοτος, η Ένωση παρέλαβε το Φ.Α. και την έκθεση των διαιτητών μόλις χθες, συνεπώς είναι τουλάχιστον άκαιρη η βιασύνη του Συνδέσμου για την επιβολή ποινών αφού πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες βάσει κανονισμών.
3) Θεωρώντας ότι, όλοι (αθλητές- παράγοντες – προπονητές ) υπόκεινται σε έλεγχο και σε επιβολή ενδεχομένων ποινών, δε νομίζουμε ότι πρέπει να εξαιρούνται οι διαιτητές από αυτό το κανόνα.

Η ΕΚΑΣΚ κινούμενη βάσει των ενδεδειγμένων διαδικασιών (γνωμοδότηση Νομικού συμβούλου της ΕΟΚ και του αντιπρόεδρου της) κοινοποίησε την παραπομπή των διαιτητών (ως αξιολογημένοι) του αγώνα Εργοτέλη- Ιεράπετρα τόσο στην ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚ όσο και στην ΚΕΔ/ ΕΟΚ , για παραλήψεις τους.

Αυτό αποτέλεσε και το σημείο αιχμής με το σύνδεσμο διαιτητών και μας παραπέμπει στο να αναληφθούμε τη διάθεση των, να παραμένουν στο απυρόβλητο από κάθε τιμωρία και κριτική. Η συγκεκριμένη αποχή δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τη διεξαγωγή και την έγκαιρη λήξη των πρωταθλημάτων, ανατρέποντας ένα οριακό χρονικά καλεντάρι αγώνων, σε σχέση με τα γήπεδα και τις ημερομηνίες, με κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Δεν διακατεχόμαστε από καμία εμπάθεια προς τα μέλη των διαιτητών και θεωρούμε ότι πρέπει να καλλιεργούμε όλοι μας πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης για το καλό του μπάσκετ. Ολοκληρώνοντας τονίζουμε ότι, η ΕΚΑΣΚ ενεργεί πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις διατάξεις και με πνεύμα ισονομίας απέναντι σε όλα τα σωματεία και τους φορείς του αθλήματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook