Κύματα που φτάνουν σε ύψος τα έξι μέτρα καταλήγουν στις κυπριακές ακτές τις τελευταίες ώρες. Η περιοχή επηρεάζεται από κύματα θύελλας, τα οποία προέρχονται από τις ακτές της Γαλλίας.

Ένα σπάνιο φαινόμενο επηρεάζει τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Κύματα θύελλας που φτάνουν σε ύψος τα έξι μέτρα προσκρούουν τις τελευταίες ώρες στις ακτές του νησιού μας. Το φαινόμενο εκδηλώθηκε πριν από 24 περίπου ώρες στον Κόλπο του Λέοντα στη Γαλλία.

Το γεγονός ότι κατάφερε να περάσει από τα στενά της Σικελίας, να επηρεάσει το Αιγαίο Πέλαγος και κατ΄ επέκταση τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, αφήνει έκπληκτους τους επιστήμονες του ωκεανογραφικού κέντρου.

Το φαινόμενο εκδηλώνεται εντονότερα στην ανοικτή θάλασσα όπου τα κύματα ενδέχεται να ξεπερνούν σε ύψος τα έξι μέτρα. Τα πλοία που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, επέλεξαν να μείνουν κοντά στο λιμάνι Λεμεσού προκειμένου να αποφύγουν το σπάνιο θαλάσσιο φαινόμενο.

Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση τον τελευταίο αιώνα που κύματα θύελλας καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα στενά της Σικελίας και να κινηθούν κατά μήκος της Μεσογείου.

Το γεγονός ότι φτάνουν στις ακτές της Κύπρου 24 ώρες μετά την εκδήλωσή τους αποδεικνύει και την ταχύτητα του θαλάσσιου φαινομένου.

  (SIGMALIVE)