Aίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως η φωτογραφία του φόντου στην προεκλογική του αφίσα με σύνθημα \”Η Γαλλία δυνατή\” δεν τραβήχτηκε στη Γαλλία αλλά στην Ελλάδα!

Οι αντίπαλοι του έψαξαν και βρήκαν πώς η φωτογραφία ανήκει στο φωτογραφικό πρακτορείο Tetra Images με την λεζάντα \”Ελλάδα- Σύννεφα πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος\”.

\"\"

\"\"
 

Στόχος του Γάλλου προέδρου ήταν να χρησιμοποιήσει ένα ηλιοβασίλεμα σε μια ήρεμη θάλασσα προκειμένου να δείξει πως αν εκλεγεί η Γαλλία θα βρίσκεται υπό τον σωστό \”καπετάνιο\” που θα την κατευθύνει σε ήρεμα νερά εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα.

\"\"

\"\"
 

Δυστυχώς όμως για τον Νικολά Σαρκοζί η αποκάλυψη της πραγματικής τοποθεσίας της φωτογραφίας προκάλεσε πικρόχολα σχόλια τόσο για το ότι δεν επιλέχθηκε ένα τοπίο της Γαλλίας όσο και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα της Ελλάδας.

\"\"
 

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν αφίσες παρωδία  όπως το  \”La France morte\” (η Γαλλία νεκρή) όπου δείχνει στη θάλασσα το ναυάγιο του Costa Concordia καθώς και το \”La Franc Fort\” στο οποίο έχουν προστεθεί δύο λουκάνικα ενώ έχει απαλοιφθεί το γράμμα «e» παραπέποντας έτσι ηχητικά στα λουκάνικα Φρανκφούρτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook