Με μια απαράδεκτη ενέργεια που καταργεί κάθε έννοια ποδοσφαιρικής λογικής ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συνεπικουρούμενος και από την ελληνική αστυνομία ανέβαλε την προγραμματισμένη για το Σάββατο στις 5.15 μ.μ αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ με το αιτιολογικό ότι φοβάται πως θα προκληθούν επεισόδια από τους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Ως γνωστόν η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκδώσει εισιτήρια για το παιχνίδι αφού δεν πλήρωσε το ποσό των 200.000 που οφείλει στην εφορία και κατά συνέπεια δεν είχε δικαίωμα να τυπώσει εισιτήρια με αποτέλεσμα το ματς με τον ΟΦΗ όπως ορίζει ο νόμος να πρέπει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά τις 11 το βράδυ όμως και μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες του προέδρου της ΑΕΚ κ. Δημητρέλου με τον κ. Μπιτσαξή αποφασίστηκε η οριστική αναβολή του αγώνα.

Την απόφαση αυτή την πήρε βέβαια ο κ. Μπιτσαξής χωρίς καν να ρωτήσει τη διοργανώτρια αρχή, την Nova όπου καλύπτει τηλεοπτικά τα παιχνίδια αλλά πολύ περισσότερο τον ΟΦΗ καθώς η κρητική ομάδα έφτασε λίγο μετά τις 7.30 στην Αθήνα από το Ηράκλειο και κανείς δεν γνώριζε αυτή την αισχρή απόφαση.

Μάλιστα ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Βασίλης Ξημέρης ήταν έξαλλος και τονίζει ότι ο ΟΦΗ θα παραμείνει στην Αθήνα και θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να δικαιωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμφωνη γνώμη της ΔΕΑΒ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής αποφάσισε την αναβολή του αγώνα της 22ης Αγωνιστικής της Super League, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ.

Η εισήγηση της Αστυνομίας προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, το Σάββατο 18-2-2012 και ώρα 17.15, είναι προγραμματισμένη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της «Superleague», η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΟΦΗ.
Επειδή μέχρι και σήμερα 17-2-2012 και ώρα 21.00 , η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν κατόρθωσε λόγω οικονομικών προβλημάτων, να σφραγίσει τα εισιτήρια και να τα διαθέσει στους φιλάθλους της, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι οι φίλαθλοι αυτής θα αντιδράσουν δυναμικά προσερχόμενοι στο ΟΑΚΑ και θα επιδιώξουν να εισέλθουν εντός δια της βίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δημιουργήσουν επεισόδια στην αστική περιοχή.
Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνουμε για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας την αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης».

Η απόφαση του κ. Μπιτσαξή αναφέρει τα εξής:

«Γίνεται δεκτή η εισήγηση της Αστυνομίας με το δεδομένο ότι μέχρι την ώρα σύνταξης της παρούσας Απόφασης (22.00), οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν έχουν ενημερωθεί για την αδυναμία έκδοσης εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση με σφοδρή πιθανότητα την προσέλευση οπαδών, την δημιουργία αντεγκλήσεων, με πρόδηλο κίνδυνο εκ των ως άνω αιτιών να προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια.
Κατόπιν αυτών, αναβάλλεται η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α΄Εθνικής κατηγορίας (Super League), μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ανωτέρω αγώνα θα καθοριστεί σύμφωνα με το Νόμο, από την Διοργανώτρια Αρχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook