«Οικονομικοί μετανάστες» εξαναγκάζονται να γίνουν περίπου 50.000 άνεργα στελέχη επιχειρήσεων που αναζητούν την τύχη τους εργασιακά εκτός συνόρων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μάριος Κυριακού πρόεδρος της ΚPMG Ελλάδος.

Ο αριθμός αυτός βασίζεται σε εκτιμήσεις των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες επιλογής προσωπικού στελεχών επιχειρήσεων με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Ο κ. Κυριακού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων της λειτουργίας της KPMG στην Ελλάδα ανακοίνωσε μία σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αποσκοπεί, στο να στηρίξει τα άνεργα στελέχη να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας με τον τίτλο \”Εκτός εργασίας εντός ευκαιρίας\” στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διδαχθούν χρήσιμες πρακτικές στην αναζήτηση της κατάλληλης θέσης εργασίας, στην αποτελεσματική διαχείριση συνεντεύξεων, στην ενίσχυση των ικανοτήτων δικτύωσής τους στην αγορά. Ακόμη να ενημερωθούν για τις τάσεις που επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας αλλά και σε αγορές του εξωτερικού αλλά και σε θέματα καριέρας στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλαίσιο της υφιστάμενης αγοράς.

Τα προγράμματα που είναι συνολικά 12 θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα Φεβρουαρίου Ιουλίου 2011 στα γραφεία της KPMG στην Αγία Παρασκευή (Σ. Τόμπρα 3) και η συμμετοχή σε αυτά θα είναι δωρεάν. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΚPMG κύριοι Βαγγέλης Αποστολάκης και Βερόνη Παπατζήμου, το 75% στελεχών επιχειρήσεων που παρακολούθησαν κατά το παρελθόν τα προγράμματα της ΚPMG, επανεντάχθηκαν στην αγορά εργασίας και πριν την κρίση το ποσοστό αυτό έφθανε το 80-95%.

Η KPMG αποτελεί το παγκόσμιο δίκτυο ανεξάρτητων εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών που είναι συνδεδεμένες με την KPMG International ενός Ελβετικού Συνεταιρισμού. Στη χώρα μας παρέχει ολοκληρωμένες ελεγκτικές συμβουλευτικές λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρών ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μανώλης Πατεράκης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για σύντομη ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook