Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιούνται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη.

Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Δείτε ζωντανά τη συγκέντρωση στο Άμστερνταμ

Δείτε εδώ ζωντανή μετάδοση απο την Γαλλία



 
Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται στις ανακοινώσεις.

\"\"

Επιπλέον  στον διαδικτυακό τόπο \’\’jesuisgrec.blogspot.com\’\’ χιλιάδες Ευρωπαίοι υπογράφουν καθημερινά το κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».

Στο Facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: «We are all Greeks». Πάνω από δέκα σελίδες στο Facebook είναι αφιερωμένες στο ίδιο θέμα, με επίκεντρο -η κάθε μία- μία πόλη της Γαλλίας όπου οργανώνεται η κινητοποίηση.




Συνδεθείτε εδώ με το jesuisgrec.blogspot.com


Δείτε εδώ (στην ελληνική γλώσσα) την \”Έκκληση της Νάντης\” υπερ της Ελλάδας

\"\"

\”Eίμαστε Έλληνες\” και στη Βαρκελώνη

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο twitter από τη συγκέντρωση στην πλατεία Catalunya της Βαρκελώνης, του κινήματος «Είμαστε Όλοι Έλληνες» (#WeAreAllGreeks). Οι Ισπανοί βρίσκονται από την αρχή κοντά στον αγώνα μας που τον θεωρούν και δικό τους. Μη ξεχνάμε ότι το Κίνημα των Αγανακτισμένων ξεκίνησε από την Ισπανία για να στεριώσει στην Ελλάδα.

\"\"

Κινητοποιήσεις σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη

Στο Λονδίνο η κινητοποίηση προωθείται από τις ενώσεις των Occupy London και ταυτόχρονα καταβάλλεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο ακαδημαϊκός κόσμος του Λονδίνου, μέσω φοιτητικών συλλόγων και να συνειδητοποιηθεί ότι όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αφορούν άμεσα όλους τους Ευρωπαίους.

Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη, στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται: «Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να καταγγείλει την πολιτική λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ), σε συνεργασία με τη μη εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση, επιβάλλουν στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης. Η κινητοποίηση είναι διεθνής, εφόσον διεθνείς είναι και οι πρακτικές των χρηματιστηριακών αγορών και οι τακτικές εφαρμογής των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών μέτρων που υιοθετούν σε σύμπραξη με τις εκάστοτε κυβερνήσεις».


με πληροφορίες από tsantiri.gr, protothema.gr, zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook