Η «εκστρατεία για την επανεκλογή του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα» και οι Δημοκρατικοί συγκέντρωσαν συνολικά 29,1 εκατ. δολάρια τον Ιανουάριο, επιταχύνοντας το ρυθμό των προσπαθειών τους ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Στοιχεία που αφορούν την εκστρατεία, επισημαίνουν ότι το 98% των δωρεών ήταν 250 δολάρια ή και λιγότερα, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να υποστηρίζεται από απλούς ψηφοφόρους, κάτι που η ομάδα των συνεργατών του θεωρεί πολύτιμο.

Η εκστρατεία του Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί είχαν συγκεντρώσει πάνω από 68 εκατ. δολάρια τους τρεις τελευταίους μήνες του 2011, αυξάνοντας το συνολικό ποσό που μάζεψε η καμπάνια του και η εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος σε πάνω από 200 εκατ. δολάρια πέρυσι.

Παρά τα ποσά αυτά, στελέχη της εκστρατείας Ομπάμα έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα ξοδέψουν πολύ περισσότερα στις εκλογές του 2012.

Ο Ομπάμα, όπως αναφέρει η zougla.gr, αναμένεται να λάβει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα με στόχο να συγκεντρωθούν 8,6 εκατ. δολάρια, στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο.

Εν τω μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 65 άνθρωποι, που πλήρωσαν 17.900 δολάρια για να ακούσουν τον αμερικανό πρόεδρο. Ανάμεσα σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Σιατλ, ήταν και ο εκατομμυριούχος και φιλάνυρωπος, Μπιλ Γκέιτς.