Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ σε μια προσπάθεια αναβάθμισης και διεύρυνσης του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, που είναι ένας θεσμός για την πόλη μας, δημιούργησε την «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας».

Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού και ιδιαίτερα των νέων μας, σε επίπεδο νομού.

Η Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας διοργανώνεται σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, καθώς και όλους τους πολιτιστικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται στο νομό μας.

Όμως πέρα από τη διεύρυνσή του, έχει αλλάξει και η δομή του Φεστιβάλ. Έτσι από ενάμιση περίπου μήνα που διαρκούσε μέχρι πέρυσι, φέτος θα διαρκέσει 5 μήνες και οι δράσεις του κατανέμονται ως εξής.

Φεβρουάριος : Μήνας Εικαστικής Δημιουργίας
Μάρτιος : Μήνας Χορού και Μουσικής
Απρίλιος : Μήνας Θεάτρου
Μάιος : Μήνας Μουσικής
Ιούνιος : Μήνας Κινηματογράφου

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν πολλά σχολεία του νομού μας και πολλοί πολιτιστικοί φορείς.

Οι εκδηλώσεις της Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας ξεκινούν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου με μια μεγάλη έκθεση εικαστικής δημιουργίας, φωτογραφίας και κατασκευών από μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Στην έκθεση έργα τους εκθέτουν μαθητές των σχολείων : 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ, 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ, ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΕΠΑΛ & ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ, 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΔΑΣ

Η έκθεση θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 με ώρες επίσκεψης : 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook