Έντονος είναι ο προβληματισμός και πολλές οι υποψίες για το τι ήθελαν Αφγανοί τα 12 μικρά σκυλάκια τα οποία βρέθηκαν κλεισμένα σε ένα δωμάτιο στο σπίτι τους στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 16/2, δύο Αφγανοί 24 και 25 ετών κατήγγειλαν ότι μια ομάδα 10 ατόμων εισέβαλλε στο σπίτι τους στο Ηράκλειο και τους ξυλοφόρτωσε προξενώντας και ζημιές.

Όταν όμως πήγαν στο σπίτι τους οι αστυνομικοί, είδαν έκπληκτοι πως μέσα σε ένα άδειο δωμάτιο - αποθήκη υπήρχαν πολλά μικρά σκυλάκια. Ενημερώθηκε το σωματείο "Ζωοφόρος", μέλη του οποίου διαπίστωσαν πως επρόκειτο για 12 κουτάβια 2-3 εβδομάδων τα οποία μεγαλώνοντας θα γίνουν μικρού μεγέθους σκυλιά (έως 9 κιλών περίπου).

Ο λόγος για τον οποίο συντηρούνταν τα κουτάβια τα οποία προέρχονταν από διάφορους προγόνους, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, αν και υπάρχουν υποψίες πως δεν αποκλείεται να προορίζοντο για....τροφή.

Πάντως απο το σωματείο Ζωοφόρος απευθύνεται έκκληση για αποστολή τροφής για κουτάβια, πληροφορίες για υιοθεσία ή προσφορά προσωρινής φιλοξενίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με e-mail στο [email protected] ή τηλ. στο 6979913007