Είναι γνωστό ότι ένα καλό μακιγιάζ μπορεί να καλύψει ατέλειες και να βελτιώσει αισθητά την εμφάνισή σας. Είχατε σκεφτεί, όμως, ποτέ ότι ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων μπορεί μέχρι και να σας αδυνατίσει; Το βρετανικό Vogue σας προτείνει να ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα δείτε την εικόνα σας να αλλάζει:

Βήμα 1ο: Βάση

Αφού ανακαλύψετε ποια είναι η σωστή βάση για σας, αποφασίστε για το υπόλοιπο μακιγιάζ, το οποίο θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σας. Επιλέξτε ένα σούπερ φωτεινό φον ντε τεν, το οποίο θα απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα σας. Απλώστε το προϊόν με τις άκρες των δακτύλων σας, ώστε να έχετε ανάλαφρο αποτέλεσμα. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, για να καλύψετε τυχόν μαύρους κύκλους, κόκκινα σημάδια ή σπυράκια, επιλέξτε ένα κονσίλερ στη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας.

Βήμα 2ο: Ρουζ

Το πολύ έντονο ρουζ, που στη κυριολεξία χτίζει τα χαρακτηριστικά, είναι οριστικά παρελθόν. Ο πιο μοντέρνος τρόπος για να φοράτε ρουζ ή μπρονζέ έχει ενδιαφέρον. Προτιμήστε μία ελαφρά λαμπερή υφή και απλώστε τη σε ματ βάση. Επιλέξτε ανάμεσα σε αποχρώσεις, όπως απαλό μπρονζέ, τερακότα και ροζ ροδακινί σε πολύ λευκή επιδερμίδα, αλλά και όποια άλλη απόχρωση σας δίνει την αίσθηση του ηλιοκαμένου. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό προς μέτριο πάχος πινέλο για ρουζ και συγκεντρωθείτε στο κεντρικό σημείο στα μάγουλα και την περιοχή του πιγουνιού. Στο τέλος απλώστε ελάχιστο από το προϊόν ψηλά στο μέτωπο.

Βήμα 3ο : Highlight

Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε κάποια φωτεινά σημεία στο πρόσωπό σας με τη βοήθεια ενός λαμπερού προϊόντος. Απλώστε το highlighter στα σωστά σημεία, όπως κάτω από το τόξο των φρυδιών, πάνω από τα μήλα του προσώπου και κατά μήκος του πιγουνιού, και δώστε ένα διακριτικό τελείωμα με το πινέλο σας στους κροτάφους. Εάν είναι καλοσχηματισμένη η μύτη σας, μη χρησιμοποιήσετε το highlighter κατά μήκος του οστού της μύτης. Βάλτε ελάχιστη ποσότητα επάνω αλλά και κάτω από τα χείλη, ώστε να αναδειχθούν και να δείχνουν μεγαλύτερα.

Βήμα 4ο : Σκιά

Στο τέλος, με το πινέλο που χρησιμοποιείτε στα βλέφαρα πάρτε ελάχιστη ποσότητα σκιάς, την οποία θα απλώσετε στην κόγχη των ματιών, και μία πιο ελαφριά απόχρωση πιο πάνω, στα όρια του οστού. Εάν πιστεύετε ότι το πρόσωπό σας χρειάζεται λίγο πιο πολύ χρώμα, απλώστε ρουζ σε ζεστή ροζ απόχρωση στα μάγουλα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook