Τα εννέα μποφόρ που έπνεαν στα πελάγη δεν επέτρεψαν τελικά στο Επιβατηγό Οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ANEK Lines να αποπλεύσει από το λιμάνι της Βεγγάζης, το οποίο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, έπειτα από δεκαπέντε ώρες ταξίδι, θα κατέπλεε τελικά σήμερα Παρασκευή στο λιμάνι του Ηρακλείου, μεταφέροντας τους υπόλοιπους Κινέζους υπηκόους, οι οποίοι εργαζόταν και διέμεναν στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέστρεψε στην Λιβύη,  ωστόσο, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πλοίο «Olympic Champion» απέπλευσε από το Ηράκλειο με προορισμό την Λιβύη.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, η χθεσινή επιχείρηση μεταφοράς των Κινέζων από την ταραγμένη περιοχή προς την Κρήτη, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ικανοποιώντας τόσο όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς του νησιού, όσο και τους Κινέζους αξιωματούχους.

Χαρακτηριστικό άλλωστε της ευγνωμοσύνης των Ασιατών είναι το γεγονός ότι το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Xinhuanet.com» κάνει εκτενείς αναφορές στην ασφαλή μετακίνηση των συμπατριωτών τους, από την Βεγγάζη στην Κρήτη, ενώ εκθειάζει την συμβολή των Ελληνικών αρχών, αλλά και τους τοπικούς Φορείς που βοήθησαν στον συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Τέλος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr στην Κρήτη πρόκειται να φτάσουν και 4.000 Φιλιππνέζοι που ήταν εγκλωβισμένοι στη μαρτυρική Λιβύη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook