Σε ένα ματς όπου σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας για το θέαμα όπου πρόσφερε σε περίπου 7.000 θεατές όπου το παρακολούθησαν ο Εργοτέλης ηττήθηκε με 0-2 από τον Παναθηναϊκό το Σάββατο το βράδυ στο Παγκρήτιο Στάδιο και σίγουρα η ομάδα της Κρήτης πρέπει να κοιτάει από εδώ και πέρα τι κάνουν και οι από κάτω ομάδες για να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Η εικόνα του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης μάλλον δεν θα θέλουν να το θυμούνται ούτε και οι προπονητές των δύο ομάδων αφού το θέαμα ήταν απογοητευτικό. Μία και μοναδική καλή ευκαιρία έγινα στα πρώτα 45λεπτά και αυτή την είχε ο Παναθηναϊκός στο 31΄ με το διαγώνιο σουτ του Χριστοδουλόπουλου να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πίρσον.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Φερέιρα έβγαλε από το ματς τον αρνητικό Κατσουράνη πέρασε στη θέση του τον Μαυρία στα δεξιά της επίθεσης και μετατόπισε τον Κλέϊτον σε ρόλο οργανωτή.

Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε ματ για τον Πορτογάλο τεχνικό των «πρασίνων» καθώς κατάφερε να ξεκλειδώσει την σφιχτή άμυνα του Εργοτέλη και μάλιστα δις μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στο 55΄ όταν ο Κλεϊτον εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη Σιμάο με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ο Πίρσον έκανε ασταθή απόκρουση και ο επερχόμενος Μαυρίας με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-2 για τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη του καθώς ο Εργοτέλης ούτε στη συνέχεια του αγώνα κατάφερε να απειλήσει την εστία του Καρνέζη όπου πέρασε ένα από τα πιο ξεκούραστα απογεύματα του.

Μάλιστα οι πράσινοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία στο 92΄ με τον Χριστοδουλόπουλο να τριπλασιάσουν τα τέρματα τους όμως ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων» αστόχησε εξ επαφής.

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ (64’ Κυριακίδης), Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης (80’ Τζανακάκης), Μπέτο, Δάρλας, Καρέλης (85’ Ευαγγέλου.

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μπιέρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνης (46’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (76’ Πετρόπουλος), Κλέιτον (70’ Καραγκούνης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook