Ενέδρα σε γνωστό κοσμηματοπώλη του Ρεθύμνου έστησαν έξω από το σπίτι του τρεις ένοπλοι δράστες, λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα, που αποπειράθηκαν με αυτόν τον τρόπο να τον ληστέψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr οι δράστες φορούσαν αποκριάτικα ρούχα παραλλαγής και περίμεναν τον κοσμηματοπώλη σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, στην περιοχή Ακροβατάρι.

Όταν τον είδαν να πλησιάζει τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και συγκεκριμένα με ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο και μια σιδερογροθιά, και του ζήτησαν να τους οδηγήσει στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του.

Ο κοσμηματοπώλης αντέδρασε ψύχραιμα και με πολύ έξυπνο τρόπο στις απειλές και προσταγές των δραστών.

Έδειχνε να συνεργάζεται και τους οδήγησε στο κτήριο που στεγάζεται το σπίτι του αλλά σε γειτονικό διαμέρισμα.

Με λίγα λόγια τους οδήγησε σε γειτονικά του πρόσωπα τα οποία γνώριζε καλά και σε άλλο σπίτι, θέλοντας προφανώς να ζητήσει με αυτόν τον τρόπο έμμεση βοήθεια και να αποφύγει την επικείμενη ληστεία.

Οι δράστες με τον κοσμηματοπώλη χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού που τους είχε υποδείξει νωρίτερα ο δεύτερος, μπήκαν μέσα και ζήτησαν επιτακτικά χρήματα.

Στο διαμέρισμα σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονταν τρία ακόμα άτομα.

Προς στιγμήν, και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, επικράτησε αναστάτωση με συνέπεια ο ένας από τους ανθρώπους που απειλούνταν από τους επίδοξους ληστές να καταφέρει να κλειστεί σε δωμάτιο του σπιτιού, παίρνοντας το κινητό του.

Οι δράστες φοβούμενοι ότι θα καλέσει την αστυνομία το έβαλαν στα πόδια παίρνοντας τα κλειδιά του αυτοκινήτου του κοσμηματοπώλη, με το οποίο διέφυγαν.

Σε κοντινή απόσταση όμως από το σημείο που επιχειρήθηκε η ληστεία, οι τρεις άγνωστοι εγκατέλειψαν το όχημα και κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Αστυνομία αυτήν την ώρα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που φαίνεται ότι τα «έβαλαν» με λάθος ανθρώπους

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook