Σήμερα Κυριακή πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο το πρώτο Ανταλλακτικό Παζάρι . Το παζάρι που θα πραγματοποιηθεί, στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου (απέναντι από το δημαρχείο),  είναι το πρώτο που διοργανώνεται από τη Ρεθυμιώτικη Ομάδα Δικτύου Ανταλλαγών.

Όπως είπε στο Flashnews.gr το μέλος του Δικτύου κ. Σπύρος Ανδρουλιδάκης στο παζάρι μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι\” ευαισθητοποιημένοι πολίτες για να απαντήσουν συλλογικά στην οικονομική και κοινωνική κρίση που έχει διαμορφωθεί\”.

– «Ανταλλάσσουμε προϊόντα – Βρισκόμαστε και κουβεντιάζουμε. – Μαγειρεύουμε, φέρνουμε φαγητό και παίζουμε μουσική. Συμμετέχουμε και προωθούμε ένα Δίκτυο Ανταλλαγής Προϊόντων και Υπηρεσιών, με στόχο να αναδείξουμε και να αναπτύξουμε τις αξίες που μέσα μας φωλιάζουν» αναφέρουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Δικτύου που φθάνουν τα 154 στον αριθμό.

Παράλληλα επισημαίνουν:

«Δίνουμε το χέρι στο διπλανό μας και δείχνουμε τη γροθιά μας σ’ αυτούς που υπονομεύουν την ύπαρξη, την επιβίωση, την αξιοπρέπειά μας.

Δεν απευθυνόμαστε απλώς, ΕΙΜΑΣΤΕ οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, οι μισθωτοί και οι επαγγελματίες που βλέπουμε τα εισοδήματά μας να μειώνονται και να οδηγούμαστε στην εξαθλίωση. Η πραγματικότητα που προσπαθούν να μας επιβάλουν μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τις δράσεις μας. Μπορούμε να χτίσουμε τη δική μας πραγματικότητα, τη δική μας κοινωνία, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

ΤΑ «ΕΓΩ» ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ «ΕΜΕΙΣ»!

Να σημειώσουμε πως το σημερινό Ανταλλακτικό Παζάρι πριλαμβάνει μουσικές εκδηλώσης και συλλογική κουζίνα.

Ρεθυμιώτικη Ομάδα Δικτύου Ανταλλαγών (Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση αναβάλλεται)

Για συμμετοχή με πάγκο στο παζάρι τηλ. 6977692898

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook