Ξεκίνησε από την Ιαπωνία την περιπλάνηση του στον κόσμο και δεν τα πήγε και άσχημα. Ως freelancer-φωτορεπόρτερ, ο Ιάπωνας Σουκουρού,  έζησε και δούλεψε για 15 χρόνια στην Αφρική, τη Τανζανία και το Μαλάου. Μετά αρρώστησε και ήρθε στην Ελλάδα. Αφού έγινε καλά στην Αθήνα, ξεκίνησε την περιήγηση του στην Ελλάδα. Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Αγία Γαλήνη.

Μια μέρα περνώντας από το χωριό Πλώρα της Μεσαράς είδε ένα παλιό σπίτι. Το μυαλό του όπως λέει σταμάτησε. Είπε: Εδώ θα ζήσω και εδώ θα πεθάνω. Το αγόρασε πριν από 23 χρόνια αλλά δεν έζησε εκεί. Βλέπετε η Εμίκο η γυναίκα του δεν ήθελε. Τώρα κι έχοντας φτάσει στα 59 του ο Σουκουρού, κι αφού πάλεψε για δύο δεκαετίες να «ψήσει» την Εμίκο τα κατάφερε.

Από το επόμενο Καλοκαίρι θα είναι κάτοικος Κρήτης και για να ακριβολογούμε κάτοικος Πλώρας. Βέβαια όπως κι ο ίδιος παραδέχεται υπάρχουν τα γραφειοκρατικά, η βίζα που δυσκολεύεται να πάρει κι όλα τα άλλα, αλλά ο ίδιος λέει: Αν θες όλα γίνονται.

Πώς να μην το πει άλλωστε ένας άνθρωπος του … Κόσμου ένας άνθρωπος που «έφαγε» τη γη «με το κουτάλι»; Αφού βρήκε τον τόπο των ονείρων του «σαν την Κρήτη δεν είναι πουθενά» λέει, και αφού οι χωριανοί σταμάτησαν με τα χρόνια να μην τον αντιμετωπίζουν ως τον . … τρελό Γιαπωνέζο, ίσως κι αυτός να αποφασίσει να σταματήσει την περιήγηση της ζωής του στην Κρήτη!

 

ekriktiko.gr