Φτάσατε λοιπόν στο Λονδίνο και δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε… Εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνετε… για να μην χάνετε άσκοπα χρόνο!

1. Μην ενδώσετε στον πειρασμό για άσκοπο shopping στα Harrods.

\"\"

Ο ενθουσιασμός για το ότι βρίσκεστε στο Νο1 πολυκατάστημα-αξιοθέατο της πόλης, μπορεί εύκολα να σας οδηγήσει σε αγορές τύπου πλαστική τσάντα ώμου με logo του Harrods προς €40. Φυλάξτε το budget σας για το Liberty (www.liberty.co.uk), που στεγάζεται σ\’ ένα πανέμορφο ξύλινο κτίριο της Regent Street. Εδώ έρχονται όλοι οι ψαγμένοι Λονδρέζοι για ρούχα πρωτοποριακών designers, χειροποίητα έπιπλα, είδη σπιτιού και υφάσματα. Στο ισόγειο υπάρχει κι ένα κουκλίστικο, μικρό tea room.

2. Μην βγείτε για φαγητό και ποτό στο West End, ιδίως στη Leicester Square και στο Piccadilly Circus.

\"http://media.web.britannica.com/eb-media/39/99939-004-E4E8935E.jpg\"

Μπορεί να προσφέρουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο κέντρο του κόσμου, εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν, αλλά δύσκολα θα βρείτε ένα καλό και φτηνό εστιατόριο που να μην ανήκει σε αλυσίδα ή ένα κοκτέιλ που να μην κοστίζει όσο ένα κυρίως πιάτο. Πηγαίνετε εκεί που πάνε οι «μυημένοι», στα εστιατόρια, τα bars και τα clubs του ανατολικού Λονδίνου που, παρά το facelift ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, δεν έχει χάσει την αυθεντικότητά του. Στο τετραώροφο Luxe (www.theluxe.co.uk), στην Commercial Street, θα βρείτε νοστιμότατα φιλέτα για δύο άτομα και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, και θα ακούσετε live μουσική από DJs.

3. Μην πληρώσετε €35 για να δείτε την πόλη από ψηλά στο London Eye, ειδικά αν είστε της θεωρίας ότι η θέα δεν πρέπει να κοστίζει.

\"\"

Σίγουρα η εικόνα που θα δείτε θα είναι φανταστική, αλλά η «πτήση» διαρκεί μόνο 30 λεπτά και θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά. Ακολουθήστε τους ντόπιους στο Hampstead Heath, ένα καταπράσινο πάρκο με λιβάδια και λιμνούλες στα βόρεια προάστια του Λονδίνου, που προσφέρει εξίσου εξαιρετική θέα. Από εδώ θα αγναντεύετε με τις ώρες τον καθεδρικό του St.Paul, τους ουρανοξύστες του City και το West End.

4. Αποφύγετε τις τουριστικές περιηγήσεις με ανοιχτά λεωφορεία.

\"\"

Εκτός του ότι δεν συμφέρουν οικονομικά (αν είστε οικογένεια 4 ατόμων θα δώσετε περίπου €150), οι στάσεις δεν είναι τόσο κοντά στα αξιοθέατα όσο θα έπρεπε, ενώ συχνά είναι δύσκολο να ακούσεις τι λέει ο ξεναγός εξαιτίας της κίνησης. Χρησιμοποιείστε το νέο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων της πόλης (www.tfl.gov.uk/roadusers/cycling/14808.aspx), για να δείτε τα αξιοθέατα που θέλετε καλύτερα και πιο οικονομικά. Υπάρχουν 400 σταθμοί ποδηλάτων σε αρκετά σημεία του Λονδίνου, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Η ημερήσια εγγραφή κοστίζει €1,5, το πρώτο μισάωρο είναι δωρεάν και μετά χρεώνεστε με την ώρα.

5. Προσπεράστε το Madame Tussauds Museum.

\"\"

Αν η τιμή εισόδου (που φτάνει μέχρι και τα €50) δεν σας πτοεί, ίσως το γεγονός ότι θα περιμένετε στην ουρά μέχρι και 3 ώρες σας κάνει να το ξανασκεφτείτε. Όσο απολαυστικό κι αν είναι το σύντομο πέρασμα από το Chamber of Horrors, η πολυκοσμία σίγουρα στερεί κάτι από την εμπειρία. Προτιμήστε τις νέες διαδραστικές αίθουσες του Museum of London (www.museumoflondon.org.uk) με δωρεάν είσοδο. Εκθέματα όπως ένας βικτοριανός εμπορικός δρόμος, ένας γεωργιανός κήπος και κούκλες ντυμένες με μάσκες και κοστούμια εποχής αφηγούνται την ιστορία της πόλης από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1666 έως τις μέρες μας.

6. Μην ακολουθήσετε τα πλήθη που στριμώχνονται κάθε απόγευμα στα πολυκαταστήματα της Oxford Street.

\"\"

Προτιμήστε τα ανεξάρτητα μαγαζάκια και τις μικρές μπουτίκ του East End για πιο ιδιαίτερες αγορές. Αν βρεθείτε στο Shoreditch, για παράδειγμα, ρίξτε μια ματιά στις avant-garde συλλογές ανδρικής μόδας του Hostem (www.43hostem.co.uk) και περάστε μια βόλτα από το Aubin & Wills (www.aubinandwills.com), που διαθέτει ρούχα Άγγλων σχεδιαστών και φιλοξενεί στον χώρο του art gallery και σινεμά.

7. Προσπεράστε το Hyde Park αν ψάχνετε το ιδανικό μέρος στην πόλη για να χαλαρώσετε.

\"\"Σίγουρα προσφέρει πολλές ελκυστικές επιλογές (φαγητό, βόλτα με βαρκούλες, επίσκεψη στη Serpentine Gallery), αλλά δεν θα δείτε πολλούς Λονδρέζους να κάνουν τη βόλτα τους εδώ και ενδεχομένως θα συναντήσετε και κόσμο που θα αποφεύγατε στο δρόμο. Ανακαλύψτε το Richmond Park, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, που είναι το μεγαλύτερο της πόλης και φιλοξενεί περίπου 600 άγρια ελάφια. Νοικιάστε ποδήλατα για τη βόλτα σας από τη Roehampton Gate και καθίστε για τσάι και scones στη γεωργιανή έπαυλη Pembroke Lodge (www.pembroke-lodge.co.uk).


(arttravel)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook