Στους δήμους της χώρας, χωρίς αντάλλαγμα, παραχωρούνται 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ασκεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Τα ακίνητα που παραχωρούνται αφορούν κατά κύριο λόγο εδαφικές εκτάσεις, τουριστικά περίπτερα, παραδοσιακά κτίρια, αρχοντικά και νησίδες.

Στο νομό Ρεθύμνου, ένα ακίνητο παραχωρείται στο Δήμο Ρεθύμνου και ένα ακίνητο στο Δήμο Μυλοποτάμου.

Στο εξής, ο μητροπολιτικός Δήμος θα έχει την ευθύνη για τη διοίκηση και την εκμετάλλευση του «Ξενία», το οποίο βρίσκεται στην παραλία και έχει έκταση 1.800 τετραγωνικά μέτρα.

Στην απόφαση αναφέρεται το εξής: «Στην περιοχή του Ρεθύμνου, εδαφική έκταση 1.800 τ.μ., περιλαμβανομένου του πρώην Ξενία Ρεθύμνου».

Κερδισμένος είναι και ο Δήμος Μυλοποτάμου, στην οποίο παραχωρείται το τουριστικό περίπτερο στα Ζωνιανά. Στην απόφαση αναφέρεται το εξής: «Στην περιοχή Ζωνιανών Ρεθύμνου, εδαφική έκταση 12.514 τ.μ., μετά τουριστικού περιπτέρου».

Όπως αναφέρεται στους πίνακες που έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο, παραχωρούνται σε 56 δήμους της χώρας η κυριότητα καθώς και η διοίκηση και διαχείριση 83 ακινήτων. Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο δήμος Ρόδου, στον οποίο παραχωρούνται έξι ακίνητα. Ακολουθούν ο δήμος Κεφαλονιάς με τέσσερα ακίνητα, οι δήμοι Χανίων, Βόλου, Ναυπακτίας και Λιβαδειάς με τρία ακίνητα, οι δήμοι Αριστοτέλη, Σκοπέλου, Ναυπλίου, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Ζακύνθου, Σάμου, Πλατανιά, Λαυρεωτικής, Αχαρνών και Χαϊδαρίου με δύο ακίνητα.

Ένα ακίνητο παραχωρείται στους δήμους: Δράμας, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Καβάλας, Ξάνθης, Κιλκίς, Δίου-Ολυμπίου, Σιντικής, Καστοριάς, Βοΐου, Ερέτριας, Αγράφων, Καρπενησίου, Δελφών, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων, Αγρινίου, Πατρέων, Νότιας Κυνουρίας, Κορινθίων, Ανατολικής Μάνης, Σπάρτης, Κέρκυρας, Ιθάκης, Λέσβου, Χίου, Θήρας, Πάτμου, Νάξου, Χερσονήσου, Γόρτυνας, Ηρακλείου, Φαιστού, Οροπέδιο Λασιθίου, Μυλοπόταμου, Αγ. Νικολάου, Ρεθύμνης, Αθηναίων, Πειραιώς και Αρταίων.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι παραχωρούνται τρία Ξενία στους δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αρταίων.

Σύμφωνα με το ψηφισθέν άρθρο 38, «Από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου η κυριότητα των ακινήτων, που αναφέρονται και περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα και στα παρακάτω τοπογραφικά διαγράμματα, τα οποία σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύονται με τον παρόντα νόμο, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) των οποίων τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση ασκεί η «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.), πρώην «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.» (ΕΤΑ Α.Ε.), παραχωρείται χωρίς αντάλλαγμα στους αναφερόμενους παρακάτω Δήμους-αποδέκτες αντίστοιχα, οι οποίοι, από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, υποκαθίστανται αυτοδικαίως στην θέση του «Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) αντίστοιχα».

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook