Ενδιαφέρον για τη λειτουργία υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επιδεικνύουν Ισπανοί επενδυτές και μάλιστα σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο της πρόθεσής τους αυτής, εκπρόσωποι των ξένων επενδυτών και ο ίδιος ο πρόεδρος, αλλά και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός βρέθηκαν χθες αργά το απόγευμα στο Ηράκλειο και συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες και τα Αιολικά Πάρκα, αλλά και η ΔΕΗ, παρουσίασαν την πρότασή τους από κοινού, αποσκοπώντας στην επίτευξη συνεργασίας για την ανάπτυξη της επένδυσής τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τη δημιουργία ενός υβριδικού σταθμού παραγωγής «καθαρής» ηλεκτρικής ενέργειας, στην Κρήτη, που λέγεται αντλησιοταμιευτικό υδροηλεκτρικό σύστημα, το οποίο θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 90,1 MW, και αιολικό σύστημα 100 MW.

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό ότι θα μελετήσει όλα τα δεδομένα που έχουν παρουσιαστεί, στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας και με αποκλειστικό σκοπό την ενεργειακή ανάπτυξη της Κρήτης.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του κ. Ζερβού, ο αιρετός περιφερειάρχης ζήτησε από τη ΔΕΗ να προχωρήσει άμεσα στις εκκρεμότητες που έχει η επιχείρηση στην Κρήτη, τόσο με τα δίκτυα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και τη συντήρησή τους, για να μην υπάρχουν με τόσο μεγάλη συχνότητα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού, όσο και με την υπογειοποίηση των καλωδίων, διαδικασία στην οποία σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις. Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε από τον κ. Ζερβό να λάβει η ΔΕΗ όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διαθέτει η Κρήτη ένα ασφαλές και επαρκές δίκτυο διανομής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook