Για τις Βρυξέλλες «πέταξε» το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί να βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα το πρωί της Δευτέρας και να πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων με τους αξιωματούχους, που θα συμμετέχουν λίγες ώρες αργότερα στο Eurogroup.

Οι ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες, μετά την έγκριση του νέου μνημονίου και τα μέτρα που θα ψηφίσει η Βουλή την επόμενη εβδομάδα, δεν επιθυμούν στην αυριανή συνεδρίαση άλλη αναβολή του νέου δανειακού προγράμματος και της εφαρμογής του PSI.

Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αν ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του. Την προηγούμενη Τετάρτη είχε μακρά συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Επίσης, δύο ημέρες μετά συμμετείχε σε 50λεπτη συνδιάσκεψη με τον Ιταλό πρωθυπουργό κ. Μάριο Μόντι και, ξανά, την κυρία Μέρκελ.

Παράλληλα, συνομίλησε με Ευρωπαίους παράγοντες που προέρχονται από τις χώρες στις οποίες παρατηρούνται οι περισσότερες αντιδράσεις -και αυτές είναι οι χώρες που διατηρούν χρηματοπιστωτική ικανότητα «ΑΑΑ».

Υοενθυμίζεται ότι το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα του Σαββάτου, πήρε τις τελικές αποφάσεις για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων ενεργειών, ώστε να λάβει η χώρα το νέο δάνειο, καθώς και το χρονοδιάγραμμα της ψήφισής τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook