Νέα συγκέντρωση κατά των μέτρων λιτότητας είναι σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή, με πρωτοβουλία αριστερών οργανώσεων, σωματείων, μοτοσικλετιστών και του δικτύου συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 17.30, περίπου 2.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία. Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 60 προληπτικές προσαγωγές από την αστυνομία, κυρίως σε Εξάρχεια και Μοναστηράκι.

Μία προσαγωγή έγινε και στο Σύνταγμα, όταν επικράτησε ένταση με διαδηλωτές, που πέταξαν πέτρες στα ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, για να τους διαλύσουν.

Κλειστός είναι από τις 15.30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Λίγο πριν τις 16.00 έκλεισαν και οι σταθμοί στο Μοναστηράκι, το Πανεπιστήμιο και τον Ευαγγελισμό. Κλειστή είναι και η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή.

Νωρίτερα την Κυριακή, περίπου 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, σήμερα αλλά και το επόμενο διάστημα, μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά το πρωινό συλλαλητήριο ο γραμματέας Τύπου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης.

«Στο σημερινό συλλαλητήριο καλέσαμε όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά όλους τους πολίτες» σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Τσικρικάς, τονίζοντας πως τα μέτρα που επιβάλλονται, «παίρνουν το χαρακτήρα συρρίκνωσης της Δημοκρατίας και η απόκρουσή τους αποτελεί καθήκον δημοκρατικό και πατριωτικό».

«Η Ελλάδα» πρόσθεσε, «είναι μόνο ο πιλότος των πολιτικών, που πρόκειται να συνεχισθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και που μπορούν να ανατραπούν μόνο με τη συντονισμένη αντίδραση όλων των ευρωπαϊκών λαών».

Το μεσημέρι, αντιπροσωπεία Βορειοηπειρωτών κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με την ευκαιρία της επετείου ανακήρυξης της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου το 1914. Μικρή ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να φθάσει στο μνημείο, αλλά απωθήθηκε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook