Συμβολικό κλείσιμο των πρατηρίων τους θα πραγματοποιήσουν για 24 ώρες την Παρασκευή, οι βενζινοπώλες του Ρεθύμνου και των Χανίων, ύστερα από σχετική απόφαση της Ένωσης ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων των νομών.

Οι βενζινοπώλες εκφράζουν κατά αυτόν τον τρόπο την απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους.

«Αν το κράτος δει ότι αντιδρούμε, ίσως κάποια στιγμή ξυπνήσουν οι συνειδήσεις βουλευτών του νομού, αλλά και των άλλων νομών της Κρήτης, συνειδήσεις αντιπεριφερειαρχών και περιφερειάρχη. Περιμένουμε τη στιγμή που θα δούμε μείωση στις τιμές πώλησης, ανάσα για τον κλάδο, αλλά και το μέλλον των επιχειρήσεών μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης στο Ρέθυμνο, Ηρακλής Ξυδάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ένωσης, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αλλά και η έλλειψη ελέγχων στην αγορά καυσίμων, τόσο στο στάδιο τη διύλισης όσο και της χονδρικής, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία ολιγοπωλίων και κατ’ επέκταση στην τεράστια άνοδο των τιμών στο Ρέθυμνο αλλά και σε όλο το νησί.

Ομοίως η ένωση βενζινοπωλών στα Χανιά αποδίδει, τις υψηλές τιμές των καυσίμων αφενός στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κι αφετέρου στην έλλειψη ελέγχου και εποπτείας στο στάδιο τη διύλισης και της χονδρικής αγοράς των καυσίμων που επιτρέπει τη δημιουργία ολιγοπωλίων.

«Δεδομένου γενικότερα των αναταράξεων στον αραβικό κόσμο γεννούν εύλογες υπόνοιες ότι η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών των καυσίμων», αναφέρει η Ένωση Πρατηριούχων Βενζίνης και Πετρελαιοειδών του Ν. Χανίων.

Στάση εργασίας σε Ηράκλειο και Λασίθι:

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι βενζινοπώλες σε Ηράκλειο κα Λασίθι από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι ενώ αναμένεται να υποβάλουν υπόμνημα στο Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

\”Ζητούμε από την Πολιτεία να λειτουργήσουν επιτέλους στην αγορά υγιείς κανόνες ανταγωνισμού και να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, που αγγίζει περίπου τα 2/3 της αξίας του καυσίμου, για να μπορέσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες και τιμές στους καταναλωτές\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook